Femeile middle class au o problemă majoră cu ele însele. Sunt fierte pe cultură, simt nevoia de a arăta tuturor că sunt culte, că fac parte din clasa superioară a societății, care citește mult și, de aia, sunt foarte deștepte. Majoritatea provin din familii unde s-a citit intens Sandra Brown și alte minuni de genul, plus “Alchimistul”, că asta recomandase doamna Teo ca și carte de căpătâi a umanității. Asa că și ele au sărit pe Mark Manson, Nicholas Taleb, Jordan Petersen sau Yuval Harari, că asta vedeau ele că citesc femeile la care aspiră. Le-au citit și au rămas la fel de culte.

Zic femeile pentru că, deși am o vârstă venerabilă și sunt deja la a 2 a tinerețe, eu nu am întânit niciodată bărbați care să încerce să simuleze că sunt culți. Bărbații sunt măgari, încearcă să te facă, să îți vândă nisip din deșert, sunt lorandoareșisași, backstabbers și altele. Dar niciunul nu simulează ceea ce nu are, adica inteligență.

În schimb, la femei e teroare. Exact ca în filmuleț. Ochelari cu rama neagră, gurița în formă de O și vocea afectată de bășinile reținute în interior, încearcă să fie culte, să arate că pentru ele cultura este ceva ce consumă între cafea și toaletă, festivaluri de carte, teatre, totul e consumat, aplauze. Deși nu înțeleg nimic din ce se întâmplă acolo.

Așa, ca o părere personală.
Doamnelor, un om cult face diferența între o panaramă cu ochelari și o femeie care a citit mai mult decât Coelho sau Murakami. Circul ăsta cu botic rotunjit nu impresionează pe nimeni important. Sunt impresionați doar analfabețeii și arată că sunt impresionați doar cei ce ți-ar trage-o.

În rest, e un circ inutil, care nu duce nicăieri.
Nu mai bine profitați voi de darurile reale cu care v-a înzestrat natura? Un sân frumos, o coapsă puternică vă duc în viață mult mai departe decât ioncrengismele astea desuete.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.