Cred că internetul este cel mai bun debușeu care putea fi inventat pentru controlul maselor. Înainte, când un politician făcea ceva nașpa, se strângeau oamenii nervoși, discutau, după care aruncau cu pietre în cine se nimerea pe acolo. Sau cu molotoave, vezi Brasov. Sau făceau o revoluție.

De când a apărut internetul, problema e mult mai simplă. Nu avem șosele, nu avem transport în comun, nu avem apă caldă? Nasol, ia să scriu eu o postare revoltată pe facebook în care să anunț cât de căcat este primărița și cum o să plec eu la munte la alegeri, pentru că toți sunt la fel și nu merită votul meu.

Și lucrurile astea sunt valabile oriunde. Mai țineți minte când nu a avut bacăul apă nuștiucâte săptămâni? Iar băcăuanii se plângeau pe net, după care l-au ales primar pe același lache flaușat care și-a bătut joc de ei. Pentru că așa pedepsești grav pe cineva, da?

La bucurești, la fel. Bucureștenii nu au apă caldă de ceva vreme. Nicio asociație nu a făcut rapid o manifestație în Victoriei în privința jegului de primar general, nicio acțiune cu ouă clocite pe ușa primăriei, nimic. Dar e plin facebookul de ranturi furioase despre cum nu au apă caldă, despre ce de căcat e primărizda, ce nasol e totul.

Același lucru l-au executat și îl execută zi de zi din traficul înfiorător din capitală, din autobuzele distruse luate cu șpăgi, din stațiile infecte unde așteaptă cuminți să mai fie puțin violați de psd, din metrourile supra aglomerate, peste tot.

Așa că, se pare, bucureștenilor le place jegul. Și PSD.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.