copii fericiti

Am pus pe pagina de facebook a sitului o poză cu niște copii fericiți, în dimineața zilei de 6 decembrie. Mi s-a părut foarte haioasă, fericirea țâncului cel mic fiind cea mai pură și mai reală fericire, pe care probabil nu mai ai cum să o mai simți vreodată.

Trecând peste mesajele stupide de genul dacă ești ateu, de ce sărbătorești Moș Nicolae, care mesaje mi se par lăsate de oligofreni (fără a fi în vreun fel față de oameni bolnavi cu adevărat, e doar un fel de a spune), știți care sunt mesajele cele mai rele, mai injurioase?

Cele în care sunt blamat că sunt copii în românia care nu au după ce bea apă și care nu știu cum arată o bomboană, iar eu pun poze cu sacoșe de dulciuri. Trecând peste mârlănia evidentă, la urma urmei, e facebook, nu poți avea prea multe pretenții, revine întrebarea Eu ce vină am pentru că există copii săraci în românia sau în africa?

Le-am luat eu mâncarea de la gură? E cineva cu adevărat de părere că dacă eu economisesc energie electrică și fac pișu la duș, copiii din africa sau vaslui vor avea mai multă mâncare și vor primi TIR-uri cu bomboane de banane? Sunt eu de vină că părinții lor votează cu PSD de 25 de ani și mănâncă ulei și pui de la ajutoarele date de guvern?

E adevărat, perioada asta din an este foarte depresivă pentru mine. Dar nu reușesc nicidecum să înțeleg nicidecum reprehensiunile acestea diatribale, fără sens, logică sau adresant real. Pur și simplu cumva nu reușesc să mă acordez la universul din jurul meu.

Un univers strâmb, care a uitat să zâmbească și știe doar să emane ură și răutate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.