mircea-badea

Citind comentariul acesta, mi-am adus aminte de o intamplare la care am asistat intr-un cabinet medical. Genul acela la parterul unui bloc, 3 camere, fiecare cu cate o specialitate, neaparat si dentist.

Toate cabinetele erau deservite de o asistenta care se ocupa cu programarile, retete si ce mai fac ei acolo. Deci doamna asistenta trecea cardul ala printr-un cititor, dupa care trebuia sa bage niste date in calculator. Stiti cum le baga? la stilul Un deget, pe rand, litera cu litera, cu pauza de cautat fiecare litera in parte, pauza destul de lunguta, de altfel.

L-a bagat pe tipul care era si…pauza, ceva nu mergea. Haideti ca mai fac o data. Iarasi, trecut, bagat datele inceeeeeeeeeeeeeeeeeet inceeeeeeeeeeeet litera cu litera, iarasi nimic. Pune mana pe telefon. Alo, da buna ziua, sunt Vasilica de la Cabinetul Individual Reinvierea SRL. Da da, tot eu. AM un pacient caruia ii bag datele si nu merge. Ihi, da…da, inteleg. Ok, haideti ca mai bag o data, atunci.

Si a bagat din nou. Am stat cam 10-12 minute acolo. TIpul de care se ocupa era acolo dinainte de a ajunge eu si inca nu reusise sa ii bage cardul cand am plecat. Ok, la ei era gol, dar daca avea 10 insi in sala de asteptare, dintr-o data situatia nu mai era deloc haioasa.

Stiti, la chestiile astea te astepti la oamenii sau femeile trecute de 40 de ani, generatia Ceasca, cei ce nu prea inteleg calculatoarele si utilitatea lor, iar varsta le cam interzice invatarea de lucruri noi. Genul care asteapta pensia cu nerabdare, ca sa poata sa inceapa sa se planga ca au pensie mica si ca asteapta moartea.

Dar asistenta noastra era ceva peste 30 de ani. Pur si simplu nu pot sa inteleg, cum sa fii generatia care a crescut cu telefon mobil, windows, tableta and shit si sa nu stii sa scrii cursiv la o tastatura? In ce colt de padure te-ai dezvoltat?

Si da, consider ca la angajare, oriunde ai lucra, daca in jobul tau intra si contactul cu calculatoarele, trebuie sa stii macar sa tastezi cat de cat, ce e ala windows, office sau un browser. Nu, nu esti profesionist, chiar daca ai doctorat in medicina, daca nu esti in stare sa deschizi un calculator.

PS: Nu uitati, mai aveti doar 13 zile sa va scoateti banii de pe cardul de sanatate…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.