castoro 1

O familie de castori ar putea opri construcţia aeroportului Ghimbav, de lângă Braşov. La doi kilometri de pista de 24 de milioane de euro, autorităţile de mediu au descoperit o rezervaţie unică în România, pe care vor să o declare arie protejată.

Aeroportul din Brașov este cea mai uzitată Fată Morgana din ultimii 20 de ani. Unul din cele mai importante orașe din România, din punct de vedere turistic și arhitectural, unul din cele mai importante, dacă nu cel mai important nod de trecere între regiunile istorice românești nu are aeroport. Spre deosebire de Tăuții-Măgheruș, localitate unde există un frumos aeroport.

Iată că după ce s-au făcut toate calculele, după ce s-au plătit milioane pe studii de fezabilitate, după ce totul era gata să pornească, au apărut niște castori la 2 kilometri de terenul aeroportului. Castori care devin automat mai importanți decât orice, prin urmare, toate sumele plătite până acum, din bani publici, ar trebui să devină pierdere acceptată iar zona să fie declarată arie protejată. Ca să nu deranjăm castorii.

Serios, zici că trăim într-un banc prost. În loc să ia rahații ăia de rozători și să îi ducă unde a înțărcat mutu iapa sau să îi lase locului și să își vadă de treabă, pentru că e o distanță de 2 kilometri față de unde începe terenul aeroportului, ai noștri vor să indisponibilizeze zona. Pentru că castori.

Nu ai cum, băi, nu ai cum…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.