aplauze

Acum ceva timp am luat o decizie care se vede inclusiv zilele acestea. Adică, dacă în weekend nu am subiecte de scris, NU SCRIU. Pur și simplu. Pentru că e weekend, pentru că oamenii, ca și scriitorii, au nevoie și de timp liber și pentru că e păcat să pui litere irelevante pe internet, doar de dragul de a le pune.

Desigur, se vor găsi rapid câțiva să explice că e irelevant ce scriu acum, dar trebuie să rețineți că e irelevant pentru mine ce considerați voi că e irelevant. De 10 ani de când scriu aici, relevanța sau irelevanța unui subiect a contat doar prin prisma irelevanțelor mele, relevante sau mai puțin relevante.

Revenind, mă uitam, de crăciun, pe siturile “ziarelor” românești. Zeci și sute de articole aruncate la grămadă, cu #fieca, cu mesajele diverșilor retardei, inclusiv o limbă-n cur de la agerpres la adresa lui gabriel oprea, generalul izmenar, care avea și el un mesaj pentru poporul român, popor care deja a uitat că oprea e un criminal plagiator.

În fine, ideea era alta. Inițial îi înjuram pe “ziariști” pentru gunoismele respective. Pentru că le scriau, pentru că lăsau să polueze internetul cu asemenea mizerii, pentru că…După care am reevaluat puțin problema.

Inclusiv eu, moralizatorul, într-un moment de plictiseală, în loc să fac ceva util pentru mine sau cei din jurul meu, am pus în aplicare reflexul de a lua telefonul și a intra pe internet. Aș fi putut face orice altceva în loc de asta. M-aș fi putut juca cu copiii. Aș fi putut scrie începutul la cartea pe care probabil nu voi apuca să o scriu vreodată. Aș fi putut face dragoste cu femeia mea. Aș fi putut începe să citesc o carte de șah. Sau să scriu o poezie.

Dar am preferat să aleg calea cea mai scurtă, cea de a-mi alunga plictiseala butonând aiurea un telefon. Suntem o lume de oameni triști și singuri, oameni care aleg să își pună masca prăfuită a fericirii și împlinirii între 2 situri gen realitatea sau mediafax și facebook.

Jerry Maguire.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.