THERME-NAZISM

Potrivit lui Asztalos Csaba, două familii au sesizat CNCD că au fost discriminate în momentul în care au încercat să intre în centrul Therme. Potrivit sesizărilor, membri ai acestor familii au spus că stăteau la coadă pentru a-şi achiziţiona bilete pentru a intra în centrul Therme, moment în care un grup de zece agenţi de pază i-ar fi scos de la coadă şi le-ar fi explicat că nu pot să intre. Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicaţie, dar li s-a spus că nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut să plece. Printre persoanele care au sesizat CNCD în acest caz se numără şi Mihai Neacşu, directorul Centrului Naţional de Cultură al Romilor.

Bine, știu că inițial, citind că e vorba de țigani, ești tentat să zici bravo bă, bine le face. Nu de alta, dar suntem români buni, blânzi și primitori, de aia.
Eu aș fi curios să fie publicate înregistrările de securitate din acel moment.

Pentru că, iertată fie-mi îndrăzneala, nu am pic de încredere în paznicii supranumiți badigarzi de la diversele locații cu pază din București. Amintiți-vă de gunoierii din Club A… Aș dori să vedem și să auzim ce s-a întâmplat în acel moment. Pentru că, în primul rând, oamenii se duc să se distreze, nu poți să dai afară oameni, fie ei și țigani, pentru că râd sau sunt gălăgioși când se duc la ștrand.

Și nu în ultimul rând, de când cu imigranții se observă o ușoară polarizare negativă îndreptată spre tot ce nu simte țugulanul cioban român că ar fi natural de aici. Prin urmare, țiganii merită, nu, că sunt mai negri. Ei bine, nu. Dacă e țigan și s-a purtat decent, e la fel de român ca toți cei din jurul său și merită tratament egal.

Acum, așteptăm, voi urmări subiectul. Momentan, răspunsul Therme e stupid și piaristic, nelămurind nimic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.