sorin psata

Râdeam noi ieri ce râdeam de snobismul elegantului domn Psatta senior, care nu a vrut să pară cumva zgârcit și a preferat să înghită țeapa de euro dată de Orange, dar totuși, e o problemă. De unde și până când în românia prețurile sunt exprimate în euro?

Art. 3 – (1) Preţul de vânzare şi preţul pe unitatea de măsură se exprimă în lei.

zice o hotărâre de guvern. Bine, sunt convins că undeva e o scăpare sau o derogare, că multinaționalele nu sunt tâmpite.

Pe de altă parte, tot ieri, o drăguță comentatoare mi-a trimis niște print screenuri cu mica țeapă pe care o dă aoro.ro când e vorba de prețul final.
Adică:

Tu faci comanda pe site, ‘i se spune că ea costă 155 de lei.
aoro1

După care afli cu surprindere că, de fapt, aoro trimite spre decontare la bancă echivalentul sumei în euro, prin urmare, după transformările lei/euro/lei, tu, de fapt plătești cu 3 lei mai mult.

Capture Aoro

Partea proastă și care nu te protejează sub nicio formă este că banca te anunță pe sms că ai plătit 155 de lei. Vei vedea că ai plătit mai mult doar dacă te uiți pe extrasul de cont.

aoro2

Nu e o diferență uriașă și banii aceia se duc probabil la bancă. Dar este vorba de gestul în sine, de minciuna prin omisiune oferită cumpărătorului care habar nu are că el face plata către aoro cehia, care își ia banii în euro, că doar nu și i-o lua în lei.

Prin urmare, reiterăm întrebarea. Pe noi cine și cum ne protejează de aceste practici la limita legalității?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.