Citesc amuzat despre ofensivele diverselor situri din lume împotriva utilizatorilor de adblock, mergând până la interzicerea accesului pe site, plus diatribe despre cum userul de rând nu înțelege că siturile trăiesc din publicitate și de aia este publicitate pe site.

Aveți mai jos printscreenuri fără adblock cu câteva situri așa zis importante din românia, situri ale căror coordonatori dau mesaje belicoase despre cum userul nu înțelege, sau dau declarații despre cum că e ok să păcălești cititorul că sirena din Pirații din Caraibe e reală, cât timp tu ai de plătit salarii.

Așa arată un site quality românesc, fără adblock. Cam cum ar trebui să găsesc eu informația, când ei au inclusiv pop-under care se activează când treci mausul peste pagină, nici măcar nu mai e nevoie să dai click?

E amuzant cum oamenii ăștia, care momentan trăiesc din internet, au impresia că serviciul oferit de ei este unic și că internetul nu se poate lipsi de creațiile lor magnifice, cum ar fi cross promotionurile dintre mediafax si gandul sau zf, monstruozități de E DEFINITIV, NU SE MAI POATE FACE NIMIC, s-a băgat lapte la alimentara.

Ei pur și simplu sunt incapabili să înțeleagă că aici, pe internet, userul decide și userul alege. Vrei să nu folosesc adblock? Convinge-mă că îmi oferi un serviciu bun, de care am nevoie. Convinge-mă că reclamele tale nu sunt intruzive, că nu voi fi speriat de clipuri demente date la maxim sau popupuri zglobii. Și eu voi da disable la adblock. Cam cum face deezer, de exemplu. Dar să dau disable la un site care oricum nu face decât să preia știri de pe fluxurile de agenție sau declarații din față de la DNA? S-avem pardon.

adblock

Săptămânal primesc oferte de la agenții în care mi se propun reclame gen pop-under full site, sticky clips și alte rahaturi. Probabil aș face mai mulți bani decât acum. Dar cum aș mai putea ridica eu capul din pământ? Ce ar deosebi munca mea de ce face Mălin Bot la Evz, sau dumbo de Dorombach la publika.md?

Mai bine sărac, cu o ascuțitoare de mercedes, decât așa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.