Iarăși au fost inundații brutale în țară. Ca de obicei, iarăși și din nou, niciunul din cei inundați an de an nu au asigurare de locuință. Asigurare care este, nu-i așa, obligatorie. Pentru că noi, românii, ne ghidăm după dictonul

  • Dumnezeu e asiguratorul meu
  • , așa că ne punem speranța în el să nu ne dea inundații. iar dacă ne dă inundații, înseamnă că așa a vrut dumnezeu și asta e, nu avem ce să facem decât să cerem ajutor de la stat, să ne repare casele.

    Și statul, bineînțeles, percutează. Absolut toate autoritățile locale din zonele inundate au anunțat că vor ajuta, fără nicio problemă, oamenii cărora apa le-a luat casele, indiferent dacă au sau nu au asigurare.

    Acum, foarte serios, nu doresc să fiu cinic, dar care e mesajul care îl transmite statul român, când face asemenea mizerii? Cum dorești să impui acea obligație de a te asigura, când tu nu faci nimic pentru asta, ba mai mult, le dai și un semnal tuturor celor aflați în zonele inundate, Nu e nevoie de asigurare, băieți, noi vă facem casele moka, din banii fraierilor care plătesc impozite.

    Și înainte de a căina bieții oameni, care nu au bani, aflați că o asigurare PAID costă:

    a) 20 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A

    b) 10 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B

    Tipurile de locuinte pentru care se incheie asigurari obligatorii sunt urmatoarele:

    • TIP A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic
    • TIP B – constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic (ex.: chirpici).

    Deci acei săraci căinați de toată lumea, chirpicarii, ar trebui să plătească 45 de lei pe an pentru a avea o asigurare. 4 lei pe lună. Dacă ești proprietarul unei case și încerci să te justifici că nu ai de unde să dai 4 lei pe lună pentru asigurare, poate era cazul să te ia și pe tine apa, pentru că nu îți justifici existența în cadrul societății.

    dumnezeu ma iubeste

    Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.