desenele-murale-zidul-strada-verona

Imobilul de pe strada Arthur Verona din Bucuresti pe al carui zid artistii urbani picteaza desene murale de 11 ani, cu ocazia festivalului de arte si urbanism Street Delivery, urmeaza sa fie daramat, se arata intr-un anunt al Fundatiei Carturesti, citat de Mediafax. Noul proprietar al imobilului vrea sa construiasca o cladire de birouri.

Cristian Neagoe, co-fondator al Street Delivery, a scris pe Facebook: “De 11 ani, zidul asta de la Street Delivery inseamna ceva pentru Bucuresti si bucuresteni. Dar banii, combinatiile si cinismul trec deseori peste lege, zone protejate sau memorii afective. Sa vedem daca si in cazul asta.

Mie îmi plac foarte mult spre enorm băieții ăștia care salvează identitatea culturală a orașului, dar întotdeauna pe banii altora. Ok, 11 ani au folosit un zid al unei case, fără să li se ceară bani, ca să își înfrumusețeze diversele activități din zonă, nu știu cât de utile sau nu.

Acum proprietarul DE DREPT ar vrea să facă ceva cu proprietatea sa, pe banii săi. Se pare că nu poate, pentru că domnii neposesori ai acelei proprietăți sunt de părere că tipul nu are voie să facă ce dorește, cu banii săi. trebuie să lase să profite street delivery și restul, probabil gratuit, câtă vreme vor avea nevoie hipsterii de zidul ăla sau, ca în cazul lui Mircea Toma după ce a salvat Vama, până apare ceva mai profitabil

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.