bancile reduc avansul la credite

După ce au urcat avansul la credite odată cu darea în plată, bancherii dau acum înapoi. BRD, a doua cea mai mare bancă din România, se gândeşte să coboare avansul la creditele ipotecare. În urmă cu două luni l-a ridicat de la 15% în cazul creditelor ipotecare în lei, la 35%, un salt uriaş care le-a dat mult de gândit parlamentarilor când au votat legea dării în plată. Şi BCR, cea mai mare bancă din ţară, recunoaşte că există un blocaj în creditare. Băncile mari au ajuns să vândă doar câteva zeci de împrumuturi pe lună

Dar cât de nasol. Deci cum, nu s-au mai dat credite din cauza avansului pus pentru a șantaja votul din parlament? Total imprevizibil. Și cum, piața imobiliară nu s-a prăbușit, iar dezvoltatorii au descoperit creditul imobiliar direct la dezvoltator, iar băncile au rămas cu mânuța în borcanul de gem gol? Incredibil.

Și iată cum piața se reglează singură, iar cutremurul prevăzut de portavocea bancherilor, Mugur Isărescu, nu s-a produs și nu se va produce niciodată. Iar prețurile apartamentelor se vor regla și ele, atunci când băncile vor fi obligate să scape în mod real de activele toxice, nu doar să le transfere pe hârtie către companii deținute tot de ele.

Dacă cumva pleacă și Isărescu de la BNR și vine cineva competent, nu un securist care e ținut în brațe de toate puterile, o să fie și mai bine.

Via

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.