Fuck-You-Facebook

Ca intermezzo, facebook s-a gândit că în newsfeed va arăta mai multe update-uri de la prieteni și familie, nu de la companii. Iar companiile sunt ultragiate, dar cum, facebook ne-a păcălit să facem facebook pages, ne-a păcălit să facem facebook news, unde să ne scriem articolele, ca să ajungem la cititor, acum ce face, scriem degeaba? Într-un cuvânt, da. Trebuie să fii miop și să ai gândire economică gen Victor Ponta ca să îți bazezi afacerea pe facebook.

De ce folosesc facebook în continuare? Simplu. Pentru că am ajuns la aproape 40 000 de likes pe pagină și pagina o folosesc pe post de feedreader. Știu, mulți dintre voi habar nu au ce e aia. SĂ vă explic.

În urmă cu ani de zile, oamenii foloseau pe internet feed readerul, o unealtă care îți aducea, în timp real, articolele care te interesau, de pe siturile pe care le urmăreai.

Din păcate, google, ca un mizerabil, a acaparat piața feedreaderelor și le-a cam închis pe toate, rămânând doar Google Reader. După care, într-un moment de genialitate, a închis google reader, ca să forțeze lumea să migreze spre google plus. Știm cu toții care a fost soarta lui google plus, deci aici se încheie povestea.

Prostia google a împins oamenii spre facebook și le-a transformat nevoia de informație în urmărirea timelineului ca pe sfintele moaște. Oamenii, în naivitatea lor, nu mai urmăresc ce situri doresc ei. Urmăresc ce dorește facebook să le afișeze în timeline, conform algoritmului. Din nefericire pentru mine, așa sunt eu, un tip blând și milos și încerc să îi scot din pros naivitate, așa că mă stresez, zilnic, și pun articolele pe care le scriu și pe facebook. Nu, nu ajung la mulți, din 40 000, maxim 1000-1500 la fiecare articol, dacă nu sunt sharuite. Dar…ce să zic, merită, dacă împrăștii înțelepciune și prin gloata colcăitoare de acolo.

Dacă vreți să știți de ce disprețuiesc eu atât de mult userii de facebook, citiți comentariile de la mizeria de om numită Mircea Badea. Și nu neapărat cele direct de la articol, ci reply-urile de la comentariile care nu sunt o limbă-n cur la adresa intact, voiculescu sau badea. Acolo o să vedeți cu adevărat degradarea societății umane, acolo o să vedeți cu adevărat care e valoarea de piață a unui user de facebook. Acolo veți vedea cu adevărat ce oameni prețuiește de fapt trustul intact, ce gunoaie, ce zoaie umane sunt cei de pe urma căruia trăiesc limbrici ca badea sau gâdea.

Acolo o să înțelegeți cu adevărat de ce pe noi, publisherii vechi, nu ne interesează likeurile. Pentru că nu vrem să fim asimilați cu gunoaiele alea. E ca și cum m-aș lăuda că mă apreciază violatorii din Vaslui.

În altă ordine de idei, o mai țineți minte pe domnișoara pe care o criticam noi la blogosfera de fashion pentru că predă lecții de beauty, ea fiind cât o omoloagă Simmental?

ioana dumitrache

Înțelegeți? Eu, Arhi, omul care acum 10 ani deschideam ideea de blog, împreună cu Vali, am avut nevoie să îmi fac trafic pe spatele domnitei grase. Care a slăbit 30 de kilograme. Și arată așa.

ioana dumitrache (2)

Și după ce arată în halul acesta, continuă tiparul în care ea este cât balena Moby Dick, dar dă sfaturi de beauty, prin urmare mă sfătuiește pe mine să slăbesc, ca să fiu mai fit. Ea probabil având nevoie de încă 50 de kilograme slăbite că să ajungă la greutatea mea, doar că eu am 1.80, ea 1.50.

Da, deci cam asta e cu facebook. Weekend frumos, am plecat la plimbare :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.