adelina-mihaita

Să știți, faptul că școala românească e într-o degringoladă completă ne afectează în locuri unde nu te-ai fi gândit vreodată. De exemplu, de unde să știu eu că în dimineața zilei de 14 iulie 2016, o să mă enervez citind un articol scris de un fost elev analfabet, actualmente analist economic?

Mai țineți mintea când zicea Iohannis, din puțul gândirii sale de primar de provincie, că nu e bine să dăm afară bugetari, pentru că ei plătesc impozite pe salariu și se pierd impozitele acelea ca venit la buget? Iată, se pare că fostul domn inspector școlar a școlit și pe alții după chipul și asemănarea sa.

Efectele migraţiei externe se văd în migraţia internă: În loc să se urbanizeze, România se ruralizează: corporatiştii şi pensionarii se duc la ţară. Această ruralizare nu ajută foarte mult economia, pentru că se înlo­cuieşte, de exemplu, un venit de 6.000 de lei brut dintr-un oraş dezvoltat care se consumă pe credite, combustibil şi alimente cu un venit mai redus, în timp ce alimentele de la sate provin din auto­consum.

Zice ea Adelina Mihai, din puțul gândirii sale, pe zf.ro.
Deci înțelegeți? Dacă pensionarii pleacă la țară, ei nu mai au venituri de 6000 de lei lunar, pe care să îi bage în consum, deci este rău pentru românia.

Mintea ei de moldovencuță absolventă de, nu-i așa, jurnalism nu poate înțelege economia decât ca pe ceva în care păpușelele tip ea cheltuie la mall salarii de 6000 de lei, practic impulsionând economia, da? Desigur, nu poate înțelege ideea de producție și că nu ai de unde să tot consumi, dacă nu produce nimeni nimic, decât exceluri sau articole proaste în foste ziare economice. Plus că se știe, la sat nu mai iei credite, nu consumi benzină iar ananasul crește în bătătura fiecărui moldovean, s-a dat lege la tv, minim 51%.

Dap, iată cum te afectează pe tine, ca om, școala făcută pe genunchi și miliardele de facultăți ce produc analfabeți. Te indispun de la prima oră a dimineții.

Nu, serios acum, m-a enervat tonul alarmist al articolului, ton extrem de stupid, prin prisma realității din teren. Avem zeci de mii de apartamente în orașe, apartamente ocupate de pensionari care pur și simplu își așteaptă moartea în cutii de beton, iar când unii dintre ei decid că poate ar fi mai bine să meargă la țară și să aibă o bătrânețe frumoasă și liniștită, apare o pipiță care explică că e greșit, economic vorbind, ei trebuie să stea la oraș, să producă exceluri.

Avem zeci sau sute de mii de tineri care nu își găsesc un rost în orașele țării, pentru că nu mai există industrie, deci joburile lor ar putea fi tot doar în consum. Dacă se reîntorc acolo unde pot produce lucruri, unde pot munci pământul și aduce plus valoare, inclusiv afaceri extrem de profitabile, apare Adelina Mihai să explice că dacă făceau exceluri, câștigau 6000 de lei, pe care îi puteau cheltui pe credite și benzină, punând economia în mișcare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.