gunoaie plaja (9)

Uitându-mă ieri la niște amărâți din Ucraina care se chinuiau pe autostradă să ajungă la marea cea mare și neagră, stăteam și încercam să ghicesc. De ce, ca turist străin, ai vrea să vii la mare în românia și să nu te duci în altă parte?

Serios, că nu găsesc niciun argument.
Prețurile în românia sunt peste cele pe care le găsești în Croația, să zicem în stațiunea Pula. Dacă te duci în Mamaia, îți crapă cardul în două de la deficit. Nu mai facem comparația cu bulgarii, că e pur și simplu imposibil.

Servicii. Serviciile sunt de căcat. Mai multă scârbă și sictir decât în românia nu există nicăieri, nici măcar în grecia. Angajați greoi, nesimțiti, fără pregătire și fără niciun respect față de client. La urma urmei, se știe, e un job sezonier, fraierul oricum nu mai revine cel puțin până la anul, când uită cum l-am ars.

Marea e plină de gunoaie și alge. Și sunt convins că nu doar noi facem gunoaie și că există asta și în alte stațiuni. Diferența este că DINCOLO oamenii fac curat peste noapte, serviciu inclus pentru prețurile nebune care există. Știți ce? La noi nimeni nu face curat. Serios, nu existăa asemenea serviciu.

În schimb, am plătit pe plaja UBER jegoasă din năvodari 10 euro pentru 2 șezlonguri. Pe care ni s-a pus un burete exagerat de jegos, peste care ne-am pus prosoapele, încercând să nu ne imbolnăvim de nimic. În Grecia, pe plaja hotelului de 5 stele unde stăteam, costa 3 euro de șezlong. Cu umbrelă and shit. Cu servire la șezlong. La năvodari am obținut concesia de a mi se da o tavă, ca să îmi car nessfrapeul de 20 de lei bucata, cu promisiunea de a aduce tava înapoi cât mai repede.

Așa că, serios, de ce ai veni, ca străin, pe plajele românești?
PS: Pozele sunt din Mamaia, unde costă 30 de lei șezlongul pe plajă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.