De fapt, acest articol trebuia să înceapă altfel. De undeva din memoria secundară, mintea mea știa că portul cagulei pe stradă este interzis de lege. Am săpat puțin prin interneți și coduri penale, am întrebat inclusiv un avocat, nimeni nu a reușit să îmi arate exact un articol de cod penal care să stipuleze clar că portul cagulei este interzis pe stradă sau în locațiile publice. Toți știu că e interzis, cu siguranță, dar nimeni nu știe exact ce lege zice asta.

Prin urmare, o piesă extrem de importantă a argumentației mele, cea prin care nici eu, ca cetățean, nu am voie să circul pe stradă cu fața acoperită complet, cade. Nu mai rămâne decât cea psihologică, frica datorată acțiunilor islamiștilor, frica animalică de femeia care ar putea ascunde o bombă sub costumul de ninja sau că sub acel costum se poate ascunde un terorist căutat de poliție. Sau un criminal.

La urma urmei, dacă mă caută poliția de zor, ce mă oprește să iau o burkha și să mă plimb așa, plin de relaxare? În fine, cum ziceam, este un argument pur psihologic, nu există momentan altceva. Desigur, până nu îmi arată cineva legea și zice că eu, ca simplu cetățean, nu am voie cu fața acoperită pe stradă.

De fapt, eu altceva voiam să spun.
Văzusem poza de mai sus, cu poliția care obligă o femeie să se dezbrace, pentru că legea îi interzice să poarte burkhini la plajă, împreună cu claxonul obișnuit al hipsterilor de internet care au lacrimi în ochi la fiecare pisicuță care suferă, că vai, ce deosebește poliția europeană de poliția islamică, cea care obligă femeile să se îmbrace?

În primul rând, să fie clar, acțiunea poliției mi se pare de o idioțenie fără seamăn. Burkhini e un costum de baie complet, care lasă fața descoperită. Este alegerea oricui cum dorește să fie îmbrăcat la plajă. Deși, recunosc, mi-aș dori ca atunci când plaja se umple de slehte de țigani care se aruncă îmbrăcați în apă, conform cutumelor țigănești, să vină cineva și să-i strângă dracului de acolo, la loc cu multă pace, de preferință în india.

Deci da? Burkhini nu e burkha, ci e alegerea unei femei de a se îmbrăca la plajă. Și eu aș dori să îmi șterg din minte imaginea lui Daniel Tudorache la plajă și să îl interzic, dar nu pot.

daniel_tudorache

Diferența dintre polițiștii care impun sharia și cei europeni este legea. Țăranii ăia cu nisip în cur au femeile drept sclavi și le impun asta pentru a le menține în sclavie. În europa e doar o lege care impune lipsa unui articol de îmbrăcăminte pe plajă. Arbitrar, nearbitrar, așa e legea.

De exemplu, sunt multe state unde plaja fără sutien este interzisă. Am vaga impresie, dar nu sunt foarte sigur, că inclusiv la Cannes e interzisă. În US sunt câteva state care interzic explicit topless-ul pe plajă, sub sancțiunea închisorii, Utah, Indiana și Tennessee parcă și mult mai multe unde e doar o contravenție.

Asta e diferența. Respectarea unei legi versus sclavie. Iar cine crede că femeile din statele autoritar musulmane sunt altceva decât sclave e doar un alt idiot care are internet.

LE: Pur și simplu refuz să mai aprob comentariile retarde, arogante, autosuficiente. Indiferent cine le lasă, indiferent de când comentează aici. Mi-e deja cam silă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.