jos labele de pe internet

Din păcate, va trebui să renunțăm la userii de pe cetin.ro, cei pe care vi i-ați făcut voi, fanii hardcore ai sitului. Mă gândesc de câteva luni la asta și, oricum aș privi situația, tot acolo trebuie să se ajungă.

Să vă și lămuresc de ce.
Acum câteva luni, am pus un articol despre o reclamă stradală stupidă despre vaccinuri, care inducea în eroare trecătorii de pe stradă, iar unul dintre voi a lăsat un comenteriu, adevărat, foarte tâmpit. Posesorul reclamei a făcut ce a putut el mai bine și a reclamat comentariul respectiv la poliție, pentru infracțiuni din sfera criminalității informatice.

Prin urmare eu, proprietarul sitului, am primit o frumoasă adresă de la poliție, în care eram rugat să dezvălui IP-ul userului și mailul cu care era inregistrat ca user pe site, practic știindu-se că acela este un mail confirmat, deci real.

Iar ca simplu cetățean, pavăza de blogger nu te apără cu nimic, ești obligat să divulgi acele date poliției. Nu ești asimilat jurnalistului, să zici că nu poți divulga surse sau alte chestii de genul. Trebuie să spui, altfel ți-o furi și nu ușor, pentru că refuzul de a divulga acele date se pedepsește.

Ok, nu s-a întâmplat mare brânză, s-au cercetat vorbe în vânt, fără fundament și fără substanță, doar pentru că proprietarul unui site mizerabil a considerat că e ok să mintă grafic ca să își facă trafic. Doar că problema asta se poate repeta. Iar eu nu sunt interesat să ajut să se bage pumnul în gura nimănui, pe baza reclamațiilor unor nemernici.

Între timp, mi-am făcut angajare legală pe post de jurnalist și vom mai vedea între timp ce facem, din această postură.

Așa că, dragii mei, va trebui să ne păstrăm unul față de ceilalți anonimitatea de până acum, pentru protecția voastră. Practic, nu se schimbă nimic, nu e mare brânză. Doar că voi putea spune oricând că mailul de la comentarii este …nu știu, altul :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.