mulard_duck_being_force_fed_corn_in_order_to_fatten_its_liver_for_foie_gras_production

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani: uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, organizarea d elupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru desajul pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, producerea de leziuni, cu intenţie, intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, se arată în proiectul de lege care modifică Legea privind Protecţia animalelor.

Sunt de acord, animalele nu trebuie maltratate. Dar, din ce înțeleg eu, prin animale se înțelege că vorbim de câini, nu? Ceea ce sunt de acord, eu vreau maidanezii uciși până la ultimul, dar nu îi vreau chinuiți. Pentru că, altfel, despre ce vorbim?

Foie gras se obține din îngrășarea forțată a gâștelor și rațelor și uciderea lor în chinuri. Găinilor li se sfâșie gâtul în instalații speciale. Puii mici sunt aruncați direct, de vii în tocătoare pentru a fi transformați în hrană pentru aceleași găini. Porcii sunt uciși cu un cuțit în gât, vacile cu un baros în frunte. Vițeii mici sunt smulși de lângă mamele lor și tăiați de vii, pentru a se obține frageda carne de mânzat.

Unde tragem linia între animale? La câini?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.