Sunt un tânăr, sau aproximativ tânăr domn crescut în Vitan, cartier faimos al Bucureștilor, încă de pe vremea când nici taxiurile nu intrau acolo. Serios, te lăsau ori la Mihai Bravo, ori la intrarea pe Râmnicuri, nu intrau nici arși în zonă. Coleg de bloc îmi era domnul Andronache, starostele hoților de buzunare din cartier. V-am mai povestit eu de el, cum pleca dimineața la muncă, pe linia lui 102, îmbrăcat în costum și cu diplomat sau mapă albastră la el. Fix 8 ore, nu mai mult, că mai trebuie să ne ocupăm și de familie.

Așa că știu unele chestii de bază de-ale domnilor panacotari. Una din lecțiile pe care le înveți (pentru că da, există o școală a hoților de buzunare, #nojoke) este că un hoț de buzunare nu are milă. Prin urmare, targetul său este CU PREDILECȚIE bătrânii din locurile aglomerate, femeile văduve, care se vede că pleacă cu sutienul umflat de bani să facă cumpărături pentru pomeni, copiii și, în general, oricine este vulnerabil și ușor de scuturat.

Serios, nu vă bazați că sunteți în vârstă sau se vede pe voi ce triști și amărâți sunteți. Cu cât veți fi vizibil vulnerabili, cu atât mai mare se face ținta de pe voi. Nu vă țineți lucrurile în buzunarele exterioare, bisturiul este una din uneltele lor favorite și nu veți simți nicio secundă cum vi se taie inclusiv buzunarul, pentru portofel, nemaivorbind de genți.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/1055462527905003/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Link direct

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.