Am să spicuiesc dintr-o scriere a unui om mai priceput decât mine:

mob2

Valorile în albastru corespund situațiilor în care PSD+ALDE nu au cum să formeze majoritatea parlamentară decât dacă au loc mici cataclisme (nici PMP nici USR nu trec pragul, în același timp alte partide ajung de asemenea aproape de prag dar nu-l depășesc).

Valorile în roșu corespund situațiilor în care PSD+ALDE vor forma cu certitudine majoritatea parlamentară. Există și aici situații cu probabilitate mică care ar putea dărâma logica tabelului, dar nu le detaliez.

Citiți tot articolul. Simplificat spus, De la 45% în sus prezență la vot, PSD + ALDE nu mai fac majoritate parlamentară, pierd dreptul de a propune prim ministru și, în general, o să intre în opoziție, ca atunci când i-a trădat partidul lui Felix, la negocierile cu Băsescu.

Deci TREBUIE SĂ IEȘIM LA VOT. TREBUIE să vorbim cu prieteni, rude, părinți, să ieșim la vot. Altfel vom avea încă 4 ani de pecinge PSD-istă, cu tot ce înseamnă asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.