apple-iphone-3g

Am avut iPhone începând cu prima variantă. După care a venit iPhone 3G, care a fost cel mai frumos telefon din istoria telefoanelor, singurul telefon de care am regretat că m-am despărțit.

Nu m-am despărțit din cauză că se stricase. Nu. Doar că ieșise deja iPhone 4 și se schimbase iOS-ul. Prin urmare, logic, 3GS-ul meu nu mai funcționa decât în reluare. Și, desigur, Apple interzicea să te mai întorci la fostul OS, cel puțin în mod oficial.

Așa că am luat iPhone 4. După un an, s-a schimbat iOS și nu mai mergea nici ăsta. Din fericire, pe ăla mi l-a furat cineva, la un reuniune de bloggeri, asșa că am fost nevoit să îmi iau 4S. Care a mers, și el, până la următoarea schimbare majoră de iOS.

Alt iPhone nu mi-am mai luat, iPhone 5 a fost un eșec al designului și am preferat seria Note de la Samsung. Între timp, m-am cam dedulcit la Android și nu știu dacă aș mai putea să mă întorc la iOS. Înainte, mergea să îi faci jailbreak, puneai Cydia și mai puteai să respiri. Acum nu mai știu dacă se poate.

Mi-am adus aminte de problema asta auzindu-l pe Andrei cum se plânge că, de la ultimul update de iOS, iPhone 6 al său dă rateuri la greu. Adică iarăși Apple a făcut în așa fel încât cu update-ul de OS să te forțeze să schimbi și telefonul.

Ceea ce este extrem de păgubos și cumva o hoție la adresa cumpărătorului de bună credință. Mi se pare de bun simț ca OS-ul pe care îl lansezi să permită funcționarea în parametri optimi a deviceului pe care l-ai cumpărat, din banii tăi.

Și probabil ar trebui să existe o legislație în domeniu, care să garanteze buna funcționare a softurilor aparatelor cumpărate, pe toată perioada vieții lor. Iar Apple sau orice alt major player din domeniu, dacă scoate un telefon mai puernic, să scoată update-uri ȘI pentru telefoanele mai slabe, nu doar pentru ultimul release.

Sau, dacă nu, să anunțe din start că ultimul telefon, CEL MAI BUN, CEL MAI TARE, CU CEA MAI BUNĂ CAMERĂ etc va funcționa în acești parametri doar până la următorul iOS și gata.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.