;a href="https://https://forum.romeonet.ro/viewtopic.php?t=21926">sursa foto
;a href=”https://https://forum.romeonet.ro/viewtopic.php?t=21926″>sursa foto

Ca să încheiem subiectul cu instructorii auto cauzatori de accidente.
Instructorul meu auto a fost o jigodie penală. Singura lui grijă era să se termine ora mai repede. M-a întrebat dacă știu să conduc, a văzut că țin cât de cât volanul și aia a fost. Ne învârteam cu mașina prin oraș, în timp ce el citea ziarul sau se scobea în nas. Deh, 1998, mai puțină telefonie mobilă.

Nu m-a învățat nici măcar un singur fel de parcare. Dealtfel, singurul accident provocat din vina mea a fost la un an după ce mi-am luat permisul, când, încercând să fac o parcare laterală cu spatele, am intrat într-un SUV. După aia, am stat și am făcut un miliard de parcări, singur, până mi-au ieșit.

Am făcut vreo 18 ore de condus. Gata, ești maestru, nu mai ai nevoie, e suficient. Nici măcar prioritate de dreapta nu știam să dau, atât de maestru eram. Am noroc că sunt un tip extrem de grijuliu și asta m-a salvat de multe ori, în primii ani.

Instructorul auto al neveste-mii nu voia decât să dau șpagă polițistului. Serios, din prima zi m-a anunțat că, dacă nu dai șpagă, nu iei permisul. Zilnic, asta era litania lui. Inclusiv în ziua examenului m-a anunțat că nu o să îl ia, cu siguranță, pentru că nu am dat suta de euro regulamentară. L-a luat, ca idee.

Prin urmare, eu dacă aud E instructor auto, nu am niciun pic de respect. Văd prin trafic în fiecare zi lepre de astea, care habar nu au ce fac și pe unde merg, îi pun pe amărâții ăia să taie intersecțții în diagonală, să dea prioritate în giratorii sau alte mizerii.

Până când această categorie profesională nu va fi restructurată fundamental, vom avea doar șoferii pe care îi merităm. Cei care intră cu 118 kmph într-un carambol pe ceață cu vizibilitate de 25 metri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.