fuck-you-moldova

Poate ați observat, în ultima perioadă, că am insistat foarte tare cu Moldova și alegerile de la ei, încercând să polarizez atenția populară spre un subiect care, credeam eu, e important și pentru noi, și pentru ei.

Activitatea aceasta m-a făcut să cunosc mulți moldoveni, intrând inclusiv în câteva grupuri de susținere a votului și de ajutor pentru participarea la vot. Am participat în multe discuții cu oameni de acolo, am schimbat multe păreri, iar din ele s-a conturat o singură idee.

Moldovenilor, în majoritatea lor, li se rupe masiv de românia și de tot ce înseamnă românia. Mai mult, ideea de unire li se pare ceva ciudat și deloc de luat în vizor. Mă uitam, la un share moldovenesc de facebook pe articolul acesta, cum îmi explica o pizdică blondă care și-a trăit toată viața de adult sexual în românia, cum nu e normal să ceri așa ceva, legile lor nu o permit, de ce ne-ar da moldova cetățenie preferențială, pentru ce motiv? Pur și simplu nu îmi venea să cred ce gen de argumentație mi se servea și cu cât dispreț sunt privite orice fel de inițiative de gen.

După care mi s-a explicat că cele 500 000 de cetățenii românești acordate moldovenilor nu înseamnă nimic, moldovenii au oricum acord cu UE și pot circula liber, iar despre muncă, e ok și munca la negru (cu completarea mea că târfele oricum nu au carte de muncă în UE), așa că să nu ne mai mândrim cu cetățeniile acordate, că oricum nu le mai folosesc la nimic, nu sunt mare brânză, am încheiat citatul.

Da, ultimele luni au reușit să mă dezguste de subiect și să realizez că pur și simplu îmi pierd vremea masiv, fără niciun sens. Prin urmare, niciun subiect pe tema Moldovei, aici. Haidi Igor, cu sovietele. Pentru că asta își doresc de fapt toți. Tutela rusească și reunirea cu URSSul. Ca să fie bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.