brancusi-nu-e-al-tau

Știți când râdeam de voi cu donațiile, cu campania bine plătită a lui Guran și cu toate mizeriile patriotarde ce s-au vehiculat la greu prin presă și, mai ales, pe internet, locul unde sunt cei mai mulți salvatori cu bani pe centimetrul pătrat de semnal?

Liniște, că s-a lămurit problema.

Guvernul vrea ca persoanele fizice sau juridice care au donat si care doresc restituirea sumelor sa isi exprime in scris aceasta optiune catre Ministerul Culturii, in termen de 40 de zile de la intrarea in vigoare a legii. Cei care nu vor face acest demers sau donatorii care nu vor putea fi identificati pana la finalul lui 2017 vor ramane fara bani – donatiile se vor face venituri la bugetul de stat.

Ați înțeles? Ok, Talpeș de la Bitdefender, care a sperat să facă o șmecherie deșteaptă pe bani puțini, normal că va face cerere ca să își ia banii înapoi. Dar cei care au donat prin SMS, vor face cerere? Vor face o laie de Geo Bogza, cine va sta să umble aiurea prin București, ca să depună o cerere prin care să își recupereze 2 euro? Nu va sta nimeni, timpul e mai prețios de atât. Cine va sta să urmărească când intră în vigoare legea sau când se scurg cele 40 de zile?

Și uite-așa, statul român a făcut rost, fără niciun fel de efort, de niște bani curați și frumoși, donați de niște tineri frumoși și plini de idealuri mărețe, cum ar fi cel de a-i face multimilionari pe proprietarii statuii. Desigur, o mizerie grosieră făcută de guvern, o mizerie care, practic, a distrus dorința de a contribui la asemenea colecte publice, pentru toată lumea.

O mizerie care nu s-ar fi propagat atât de tare dacă nu ar fi avut largul concurs al unui Guran sau Mândruță, două nulități strălucitoare, care s-au pus în spatele carului cu donații, demonstrând, încă o dată, că diferența dintre a număra ouăle de la cornu și realitate este mare și că mai bine faci baie îmbrăcat cu Norica Nicolai, în hăhăiala generală, decât să încerci să ai opinii.

Desigur, salvatorii statuii, dacă ar fi să doneze pentru realizarea unui nou spital de arși, de exemplu, nu ar dona nicio centimă. Pentru că nu emană filonul ăla patriotic, nu te gâdilă pe interior că ai reușit să oprești liftele străine să pună mâna pe averea româniei, nu simți cununa de spini a salvatorului apăsându-ți fruntea.

Aș vrea să zic că nu îmi pare bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.