Știu, o să vi se pară de neimaginat. Dar de fapt, nu este deloc.
Da, pentru simplul cetățean ce vrea să se ducă la munte rapid, fără să mai piardă vremea la Bușteni, unde s-a răsturnat căruța cu cele mai low iq capete de cretă din românia, locul unde coloana de mașini se oprește până la Comarnic, ca să treacă buștenezul strada, poate părea incredibil. Cum să nu ajung eu la munte în 2 ore, să rup pârtia în două la un vin fiert? CUM?

De fapt, amânarea autostrăzii spre Brașov este, poate, unul din puținele lucruri bune, făcute din prostie, de către pesediști. Bine, e contrabalansată de lăsarea baltă a centurii capitalei, pentru că se știe, capitala nu are nevoie de centură funcțională, care să traverseze rapid zona și să lege vestul de est.

Dar, economic vorbind, dacă e să alegi o autostradă dintre pitești-sibiu și comarnic-brașov, autostrada spre sibiu este singura care se cere și se justifică. Economic vorbind, va lega vestul de țară, va permite ca exporturile dacia și ford să plece rapid, va permite aducția de materie primă dinspre zona respectivă, va facilita transportul de bunuri spre centrul devorator al țării, rezumat, pe termen lung, va face ca toată lumea să trăiască mai bine.

Inclusiv, deși e de râs, știu, se justifică mai mult autostrada spre Alexandria lui Dragnea, decât cea spre Brașov. Știu că probabil nimănui nu îi pasă de chestia asta, pentru că nicio televiziune nu acoperă subiectul, cui îi pasă de săracii ăia, dar în tot timpul anului, cozile spre Alexandria țin inclusiv chiar și de la ieșirea din București. Pentru că la Mihăilești se circulă ca prin Bușteni. Și e coadă București – Mihăilești, Mihăilești – Alexandria. Se fac și 5 ore, uneori, pentru 70km. Și acolo chiar nu merge lumea la schi.

Desigur, e trist că va trebui să vă înghesuiți în continuare 5 ore pe cei 50 de km de drum prin munți. Dar asta e, nu poți avea totul. Mângâiați-vă cu gândul că, dacă ar fi făcut-o PSD, ar fi costat mai mult decât transportul unui modul SpaceX pe marte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.