Anul trecut am observat că lumea a căutat frenetic pe dexonline răspunsuri la o întrebare din examenul de simulare pentru examenele naționale de la clasa a 8-a. În mod curios, căutările au venit… în timpul examenului, iar câteva chiar înainte de începerea lui!

Lăsăm la o parte stupizenia unor oameni de a trișa la un examen de antrenament. Anul trecut am observat tardiv autofurarea căciulii, dar anul acesta am apucat să ne organizăm nițel. 🙂

Pe durata simulărilor de astăzi, am înlocuit definițiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel:
pretutindenea, pretutindeni → pururi;
a zări, zărit →a zori, zorit;
felonie → făloșenie (mai mult despre asta la final).

Scrie dexonline, pe blogul propriu.

După ce a apărut acest post, s-a inflamat un internet de virtuoși, care mai de care mai buni și mai drepți, apărători ai cinstei și dreptății, care i-au ciufulit bine pe oameni pentru că au înșelat așteptările oamenilor și că așa ceva nu se face. Mă-nțelegi, un mare faux pas.

Întrebarea e simplă.
Vi se pare ok ca un site să încerce să lupte astfel împotriva analfabetismului și a trișării (În mod curios, căutările au venit… în timpul examenului, iar câteva chiar înainte de începerea lui!)?

Dacă aveți nelămuriri, ei sunt dexonline.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.