Salut Cetin,

e a treia incercare sa scriu mailul asta. Imi vine sa urlu de nervi, si nu stiu de ce iti trimit mailul asta, poate ca mi se pare ca prea putin se discuta tema asta pe net azi. Imi dau seama ca e cumva o frustrare proprie, dar ideea mailului are un impact asupra unor oameni cu mai putina vizibilitate in Romania – cei cu handicap.

Dar sa ma prezint, sa nu fie un mail anonim. Ma cheama Cristi *****, sunt din Sibiu si comentez uneori la tine pe blog cu user name CSB.

Acum doua zile am primit un mail de la un om care si-a dedicat timpul, cariera si energia integrarii persoanelor cu handicap in societate. Astia aveau pana acum voie sa isi faca unitati protejate, si firmele cu peste 50 de angajati aveau posibilitatea sa cumpere servicii si bunuri de la ei in loc sa angajeze persoane cu handicap sau sa dea pur si simplu banii la stat ca si contributie. Asta ii ajuta mult pe oamenii astia care faceau niste servicii super transparente, in care ti se arata exact care e adaosul lui ( nu profitul ). Stiu si inteleg ca o gramada de smecheri si-au facut “unitati protejate” si le foloseau la altceva, nu e cazul omului de care iti spun, si probabil multi ca el.

Saptamana trecuta. Guvernul a decis sa dubleze contributia care se va duce doar la stat, unitatile protejate fiind lasate in offside. Astia erau printre putinii care faceau ceva pentru oamenii cu handicap, statul roman fiind penibil la asta

Iti dau mailul de la el mai jos. Din nou, nu stiu de ce iti scriu tie, poate pentru a-ti aduce la cunostinta un subiect care mi se pare important pentru societate. Poate rezonezi cu nervii mei pe subiect…

Cristi

Dragii nostri,

Guvernul va desfiinta Unitatile Protejate din cadrul ONG-urilor, incepand cu 1 septembrie, si totodata cele 2000 de persoane cu handicap angajate in cadrul lor(in toata Romania) isi vor pierde locul de munca.
De aceea, Asociatia Club Sportiv Rotile Astrale isi va incheia activitatea ca Unitate Protejata si vom ramane doar cu activitatea de sport in scaun rulant, in speta baschet.
As vrea sa va multumesc voua, celor peste 30 de companii sibiene si nu numai, Institutii Publice, pentru colaborarea cu noi; datorita voua, 5 persoane au avut un loc de munca, dintre care 2 cu dizabilitati locomotorii, Gabi si Gigi.
Va multumesc in numele colegilor mei pentru sprijinul vostru pretios, pentru ajutorul vostru, desi de multe ori nu mai aveati fond de handicap si totusi ati cumparat produse prin UP-ul nostru……

[..]

Va multumesc si va doresc mult succes in continuare!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.