Salut Cetin,

O sa sar partea cu sunt unul dintre miile care te urmaresc zilnic pe blog… bla-bla. Daca vrei sa ma identifici mai usor, eu sunt cel cu ip-ul de Gibraltar 🙂

Daca ai 3 minute pentru a citi acest mail si eventual pentru a da si un sfat, iti multumesc de pe acum. Daca nu ai timp, tot iti multumesc pentru ca ai citit pana aici.

Problema este: un amic de-al meu a produs un accident cu vatamare corporala – nimic grav, fara spitalizari sau altele; permisul i-a fost suspendat. Asta se intampla prin noiembrie 2016.

In timpul suspendarii a solicitat de 2 ori sa poata circula cu dovada, ceea ce s-a si intamplat.

La finele lui martie 2017 a plecat din tara. De atunci a luat legaruta cu politistul care se ocupa de cazul lui si ghici ce… nici pana in ziua de azi nu s-a avansat cu dosarul. Politistul a invocat multe luni faptul ca nu a primit de la IML certificatul cu expertiza medicala. Dupa, a spus si motivul, cum ca politia nu a platit catre IML nu stiu ce taxe, ca alea s-ar plati o data la nu stiu cat timp.
In acest moment nu este clar daca permisul este suspendat, retinut sau altceva. In mod normal, nu ar trebui sa mai fie suspendat pentru ca a trecut aproape 1 an de atunci. Dar, pe de alta parte nu exista nicio hotarare judecatoreasca in acest sens.

Amicul are nevoie de permis, in strainate. Stiu ca am citit la tine pe blog un articol asemanator, dar, din pacate, nu mi-a fost clar daca se poate obtine permisul pentru a conduce in strainatate.

Ma poti ajuta cu un sfat? Se poate obtine sau nu? Cum ar trebui procedat?

Multumesc.

COmpletare de Arhi: Din ce stiu eu, dreptul de a conduce e suspendat doar pe teritoriul tarii care l-a suspendat si atat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.