Am fost la filmul acesta concentrându-mi toate speranțele adunate de-a lungul anului în care mă tot uit la trailerele apărute. Pfuai, și cu ce dezamăgire am plecat de acolo…

În primul rând, Thor Ragnarok e un film moot. Adică degeaba. Pentru că toată șmecheria e în jurul profeției care zice că nush ce nene de foc va distruge Asgardul. Care de fapt Asgard sunt oamenii, nu locația, deci dacă salvezi oamenii, salvezi Asgardul. Practic, dacă de la început lua pe toată lumea și pleca de acolo, tot ce s-a întâmplat în film nu își mai are sensul, tot aceeași finalitate era, doar că nu mai mureau atâția soldați asgardieni.

Second, seria de filme Thor a plecat de la o tușă oarecum realistă, cu personaje reale, credibile, bine conturate, cu emoții și trăiri și a ajuns în fundătura în care se transformă într-un desen animat cu câteva personaje vii. Niciodată nu mi-au plăcut benzile desenate, urmărresc filmele Marvel tocmai pentru că acțiunea a prins viață și umanitate. Acum însă, după Ragnarok și după viitorul Iron Man femeie, neagră, nu cred că mă mai pasionează. Nu îmi place Odin costumat ca Forrest Gump. Nu îmi place acțiunea împănată cu desene animate și personaje, la propriu, din creion.

Și tertio, dar nu neapărat ultima, tot filmul e plin, la propriu, de glume. Nu, nu exagerez, absolut toate dialogurile conțin , neapărat, o poantă smart. Fie crima cât de rea, tot găsim o glumă pe care să o băgăm și să demonstrăm superioritatea eroului pozitiv, fie el și înlănțuit.

Concluzia: Nu merită banii și efortul de a te deplasa până acolo. Probabil va fi singurul Thor pe care nu o să îl mai revăd vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.