Știți care e diferența dintre noi și americani, din punct de vedere politic? La ei, fiecare instituție de putere este extrem de solidă și de nezdruncinat, indiferent care altă instituție o ia razna. Justiția este intangibilă, poliția la fel, separarea lor este atât de puternică încât orice manevre legale s-ar face, Constituția și legea le apără în fața oricui.

Și de aceea îl urăsc cu aceeași pasiune pe Băsescu, acum ca și în urmă cu peste 10 ani. Pentru că în setea sa de putere, a distrus, cu bună știință, toate instituțiile statului, slăbindu-le complet, pentru a le putea controla, indiferent despre ce ar fi fost vorba.

Să nu ne amăgim. Pentru că, la momentul respectiv, Codruța a fost doar manivela din mâna lui Băsescu. Faptul că s-a nimerit să ajungă singurul bastion împotriva psd e doar o întâmplare. Idolul internetului, Cristi Dănileț, era doar o slugă de casă băsesciană. Daniel Morar, actualul judecător, era un procuror vândut, cel ce i-a rezolvat toate dosarele, multe, pe care le avea mizerabilul.

Da, ce vedeți acum, a fost început de Băsescu. El este cel ce a distrus instituțiile statului și le-a transformat în marionete. Marionetele, între timp, și-au schimbat păpușarul. Și atât.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.