Ieri citeam, negru de nervi, că au murit doi nou născuți, din motive de bacteria Klebsiella. Spitalele românești, etc, moartea pe schiuri. După care am citit că s-au făcut verificări în spital peste tot, inclusiv pe angajați și nu s-a găsit nicăieri Klebsiella, deci, probabil fusese adusă de afară. Și mi-am adus aminte de vremurile când bătătoream și eu drumul maternității Ilfov.

Știți ce e maternitatea, nu? Chestia aia unde sunt născuți copiii, chestiile alea mici și fragile, care au nevoie de toată grija și delicatețea, pentru că sunt sensibili și neapărați de nimic, după ce ies din uterul matern.

Ei, țăranul român căruia îi fată șeptelul nu e interesat de asta. Dacă el voia să intre în sala de nașteri, cu un hălățel aruncat vag pe umeri, el intră, pentru că el trebuie să își vadă plodul. Ce să îi explici cu mediu steril și alte rahaturi, astea sunt niște mizerii, dați-vă la o parte, că trebuie să trec.

La maternitatea Ilfov a fost implementat un program cu nuștiuce spital francez și a fost renovată la cele mai înalte standarde occidentale. Saloane cu un pat, maxim, MAXIM două, încăpere de duș, toaletă separată, televizor LCD, bebelușul este ținut împreună cu mama, tratamente de ultimă generație, tot ce ai vrea pentru ca puiul tău să aibă cea mai bună șansă la viață.

Din păcate, șansa aia la viață se duce dracului, când vin aparținătorii și intră, cu bocancii plini de glod, pe culoarul spălat de zeci de ori pe zi, refuzând orice fel de material steril, intrând ca vacile prin saloane, mucoși, jegoși, murdari, dar plini de aroganță.

Da, așa ajunge Klebsiella în maternități, datorită idioților care intră acolo ca pe câmpul unde păștea vaca mă-sii, pentru că lui, cu siguranță nu i se va întâmpla nimic.

Să vă mai spun cum trec eu, în fiecare zi, prin fața spitalului Malaxa și admir pacienții ieșiți la cumpărături, îmbrăcați în pijamalele de spital și șlapii cu care ar trebui să umble prin secții? După care dumnezeu le dă boala, pentru că se știe, ei nu sunt de vină cu nimic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.