– Cocalar cu Logan albastru parchează hârbul exact în fața porții grădiniței, ca să coboare plodul împreună cu mumă-sa. Până se mișcă ele, apare microbuzul grădiniței, care aduce copiii din oraș. Văzând că poarta e blocată, claxonează. Cocalarul se dă jos din mașină și începe să îl înjure pe șofer, de ce mm claxonezi, nu vezi că avem treabă, fgm etc? Coboară copiii din microbuz, microbuzul dă să plece, dar cocalarul se urcă în mașină, îl mai blochează o dată, se dă jos, mai înjură puțin, dă un șut în portieră și pleacă.

– La intrarea în grădiniță e un coș cu botoșei de plastic de unică folosință, atunci când plouă sau ninge, pentru a se păstra curățenia, fiind vorba de sănătatea copiilor, practic.
Vine bunicuță cu nepoțică, intră înăuntru, vede coșul cu botoșei, se scutură puțin și intră. Fetița o trage de mânecă Mamaie, nu ai pus botoșei. Mamaie, elegant Mai dăi dreacu de botoșei, că nu stă grădinița în curățenia mea.

– Taxa la grădiniță se plătește în avans, vreo 2-300 de lei pe lună plus opționale. Niciodată, nimeni, nu plătește în avans, întotdeauna e omor la casierie în prima zi a lunii, pentru că altfel nu îi primește pe copii în clasă. Acum, cu libere și vacanță, am fost luni, în prima zi, să plătesc și eu, pentru că la finalul lui decembrie nu s-a putut. Doamna casieră era ocupată, mânca, m-a trimis la plimbare, veniți mâine, că nu o fi moarte de om. Practic, m-a trimis acasă pentru că o deranjasem, la 8 dimineața, de la masă.

– Și o chestie bună. Anul trecut copilul meu era paria în clasă. Educatoarea era o vită cu cabină care pur și simplu nu îl suporta și, prin urmare, copilul meu îi stătea în gât, devenind brusc copil problemă și fiind sfătuit să iau măsuri, eventual să îl țin acasă. Anul acesta am schimbat clasa și educatoarea, ghici ce, copilul meu nu mai e bătăuș, nu mai e problemă, e acceptat de toți copiii, se joacă cu fetițele, e fix așa cum e el acasă. Cât de mult contează omul care are grijă de copilul tău, nu aveți idee.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.