Creşteri ale salariilor de bază pentru personalul din sănătate şi învăţământ intră în vigoare începând de joi, 1 martie. Un medic primar, care acum câştigă 6.010 lei brut, va avea un salariu de bază de 13.338 de lei, iar un medic specialist, care acum are 4.675 de lei, va primi un salariu de 10.563 de lei. La anatomie patologică şi medicină legală, un medic primar va avea o creştere salarială de la 9.481 de lei la 16.250 de lei, iar un autopsier debutant, care acum are un salariu de 2.600 de lei, va avea un salariu brut de 4.693 de lei. În cazul cadrelor didactice, majorarea salarială va fi de 20%. Astfel, un profesor cu o vechime între 25 şi 30 de ani, al cărui salariu este acum 4.371 de lei, va câştiga 5.246 de lei brut, iar profesor universitar cu o vechime între 20 şi 25 de ani, care acum câştigă 7.163 de lei, va avea 8.596 de lei.

Sursa

Să vedeți acum ce vor refuza toate asistentele și infirmierele șpaga ca să îți schimbe cearceaful sau să îți facă o injecție, medicii nu vor mai cere bani pentru operații, profesorii nu vor mai condiționa notele elevilor de prezența la meditațiile lor private, totul va fi un lapte și-o miere.

Bine, glumesc, e clar că schimbările nu vin de la sine și va dura măcar o generație ca cei ce vin din urmă să nu mai considere șpaga un dat de la dumnezeu și o lege imuabilă.

Pe de altă parte, să vedem de unde resurse bugetare, că pesede are prea multe beline de subvenționat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.