Comisia de administratie din Camera Deputatilor va dezbate marti proiectul de lege apartinand deputatului UDMR Kulcsár-Terza József-György privind autonomia teritoriala a tinutului secuiesc, care propune revenirea la organizarea adminstrativa pe scaune, un presedinte, parlament si guvern propriu iar limba maghiara recunoscuta ca limba oficiala pe langa romana.

Cum ar fi ca, de fapt, acesta să fie marele troc cu UDMR-ul pentru susținerea for life? Autonomia mult visată, parlament ungar, președinte, limba maghiară drept limbă oficială în toate administrațiile, un fel de Catalonia, dar cu săraci…

De fapt, eu sunt de acord cu o altfel de împărțire teritorială a româniei. Chestia asta comunistă, cu județe, este extrem de distructivă din toate punctele de vedere. Heităreala între județe este maximă, aparatul de stat este uriaș și cere resurse uriașe de bani pentru a hrănit toți funcționarii care nu fac nimic prin reședințele de județ and so on.

A fost, mai demult, o propunere de reașezare a județelor româniei, din 41 în 8.

O propunere minunată, după părerea mea. Pentru că județele Harghita și Covasna ar dispărea, iar alegerile s-ar face pe toată regiunea de centru a țării. Și ghici ce, ungurii nu ar mai fi majoritari la nimic. Și în 5 ani ar dispărea și din politică.

Ar fi frumos. Foarte frumos.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.