A doua oară în 5 ani, google închide unul din cele mai folosite servicii gratuite. Acum 5 ani închidea google reader (dacă nu aveți reader, vă recomand feedly, serviciul lor gratuit este extrem de bun și suficient, nu mai stați la mâna algoritmului facebook. Dacă totuși nu puteți fără facebook, puteți să vă abonați la notificările Readerului pentru Cetin de pe facebook), acum închide goo.gl, serviciul de scurtat linkuri.

Serviciu folosit intensiv de extrem de mulți publisheri (eu am pe site 25 060 linkuri trecute prin goo.gl, iar eu sunt doar un umil simplu om), as usual dat de gard de către cei de la alphabet. De ce, nu știu și nici nu pot să înțeleg.

În anunțul lor oficial, lovesc pectoralii cu o cărămidă despre cum înlocuiesc acest serviciu cu niște Firebase Dynamic Links. Am făcut cont, m-am uitat pe acolo, nimic despre shortlinks pe web, ci e un serviciu pentru iOS și Android, dedicat aplicațiilor.

Prin urmare, am rămas iar la bit.ly sau poate la un shorter pe domeniu propriu, poate un cet.in, ceva. Anyway, cum ziceam mai demult, dacă, printr-o lege imbecilă dată de Trump (lucru perfect posibil, omul a ieșit public împotriva amazon, la rugămintea prietenilor săi businesmani), google trebuie să închidă sau să restricționeze searchul, acest mamut moare într-un an și e cumpărat de facebook, ca să le preia Androidul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.