Am citit și eu, de abia azi, că Mr. Cioloș, vărul domnului Soroș, a depus actele pentru înregistrarea partidului politic Mișcarea România Împreună. Inițial, m-am bucurat, anul trecut mă înscrisesem și eu pe platforma România 100 sau cum se chema și acum, în sinele meu, mă gândeam că sunt automat și membru de partid, că altceva, după înscriere, nu am primit.

Doar că am înțeles că nu, nu devii automat membru. E o procedură, în fine, nu vreau să mă gândeasc, dacă e mizeria aia de la USR, în care trebuie să îți depui candidatura și cei din rankingul superior să analizeze dacă ești suficient de merituos ca să le devii coleg, să aștepte mult și bine.

La altceva mă gândesc.
Deja au trecut 2 ani. 2 ani pierduți de Cioloș în expectativă, așteptând să se coacă pateul și PSD să dea chixul așteptat, ca să revină, iarăși, drept salvatorul maselor.

Între timp, amărâții ăia de la USR s-au bătut la propriu cu PSD în arenă, au tras cu dinții de toate legile lor, le=au contestat, i-au împiedicat fizic să voteze, pur și simplu au dus lupta de gherilă la nivelul următor. Lucru care, indiferent cât de gheiuți și hipsteri sunt ei, i-a ridicat enorm în ochii multora, inclusiv în ochii mei.

Și acum, după ce rateurile dragnezilor încep să apară și când se prefigurează, din nou, scenariul de la prima înscăunare a lui Cioloș, cu PSD demisionând și lăsându-i pe ceilalți să încaseze efectele furturilor din ultimii doi ani, vine Cioloș pe căluț alb, gata de a salva, din nou, românia.

Știți ce o să se întâmple?
O să ducă în cap toată opoziția. Pentru că cei 6-7% ai USR-ului vor fi făcuți la jumătate de către hipsterii de generație nouă. Și există șanse mari, reale, ca amîndouă partidele să nu facă pragul de 5% și să nu mai intre în parlament.

Și abia atunci va fi haios. Pentru că dacă PSD se retrage majestuos de la guvernare, după ce își trece ceea ce îl interesează, adică legile justiției, iar Johannis îl pune iarăși în loc pe Cioloș, care va începe din nou cu măsurile de austeritate care sunt necesare, PSD sare iarăși, la alegeri, la 70%. Pentru că oamenii vor fi săraci și clar, vor fi săraci din cauza lui Cioloș. Antena 3, cu limbuțele sale maronii, Badea și Gâdea, vor presa la maxim în acest timp și cam aia o să fie.

Minim 4 ani de PSD și președinte Firea.
Și iarăși mă întreb, cui folosește apariția lui Cioloș acum și de ce nu acum 2 ani, când era nevoie de el?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.