Sursa Foto

Nu sunt genul de om care să tune și să fulgere împotriva pișcotarilor din presă și online. E știut dintotdeauna că sunt oameni care mănâncă de 3 ori pe zi la diversele evenimente organizate în bucurești, care ies de două ori de la evenimente, ca să primească 2 sacoșe cu cadou, care iau mașini de test în weekend ca să meargă la părinți să se laude cu ele și tot felul de alte stipendii care îi ajută.

Nu, serios, nu glumesc, chiar nu am nimmic împotriva lor. Sunt cu un nivel peste cerșetorie sau atac cu mână înarmată. Și decât să dea în cap oamenilor pe stradă, mai bine să meargă moka la concerte și să fluture un steag, bășind cornulețele cu unt oferite de organizatori.

Dar ce nu suport la modul atroce este pișcotăreala cu substrat umanitar.
Prima oară când am auzit de asemenea mizerii în online a fost când voia balabusta aceea fashionizdă să își asigure ei și prietenului o excursie în Japonia, pe motiv că astfel ajută o fată cu probleme. Nu voiau decât 8000 de euro, ca să fie treaba oablă.

Acum, alta. Amărâtul ăla de pandutzu, eroul de la Colectiv, care ba era la tv, ba scotea cadavre pe brate, în funcție de cum își amintesc cei pe care îi minte, în ultima perioadă fluturător de steag pe la toate concertele unde face rost de invitații moka, s-a gândit că poate face o excursie în Malawi, ca să, nu-i așa, construiască case pentru sărmanul popor malawez, atât de lovit de soartă. Și nu vrea decât să îi donați 2000 de euro pentru asta, ca să ajungă acolo și să poată pune mâna-i vânjoasă, de la atâta fluturat de steag, la muncă.

Băi, cât de nesimțit să fii să faci chestii de astea? Serios, ar crăpa inima în mine de rușine să fac așa ceva. FFS, la 30 de ani, oamenii au cariere, realizări, familii, copii, nu țepuiesc naivi ca să plece în lume, “voluntari”. Cum să încerci să profiți de pe urma nenorocirii unor oameni amărâți, a unor copii sau a unor africani?

Jenant și înfricoșător în același timp. Măsura mizeriei umane în câteva rânduri.

LE: Am pus aici, pentru eternitate, niște print screenuri cu comentariile sterse de viteazul nostru voluntar, pentru ca nu cadrau cu dezvoltarea sa personala in directia intrajutorarii umane.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.