Acum câteva luni râdeam de un proiect de lege din rusia, care spunea că violul este iertat dacă respectivul e iertat de victimă și, eventual, se căsătorește cu ea. Am crezut că e o culme a grotescului, un rai al violatorilor cu bani și un iad ale victimelor care, după ce sunt supuse umilinței unui viol, pot fi coercizate să își accepte violatorul drept stăpân, cu ajutorul banilor. Coroborată cu decriminalizarea abuzului domestic, era aproape incredibil că e posibil așa ceva, în anii în care trăim.

După care parlamentul rromân a spus Hold my beer și a venit cu programul Prima Bătaie.

După ce guvernul a iniţiat programele Prima Casă şi Prima Maşină, Parlamentul legiferează “Prima Bătaie”. Potrivit proiectului iniţiat de UDMR, prima bătaie chiar devine ruptă din rai. Concret, un agresor poate scăpa de acuzaţii dacă este la prima abatere şi dacă îşi convinge soţia sau iubita să-l ierte. În timp ce victimele spun că se lasă loc pentru abuzuri, aleşii cred că noua lege e mai bună decât cea de acum. Argumentul, doar primul pumn e bonus, pentru restul agresorii plătesc. Nimeni nu garantează însă că primul pumn nu e şi cel fatal.

Deci în țara unde violul și bătaia fac parte din programul vocațional școlar, unde violatorii se apără în mod oficial cu scuza nu a fost viol, ci sex surpriză, unde numărul femeilor bătute depășește numărul femeilor angajate legal în câmpul muncii, parlamentarii se gândesc că e bună o lege în care agresorii sunt iertați, dacă e prima agresiune.

Aștept cu interes continuarea programului rus prin legiferarea primului viol. Vă dați seama ce pomană ar fi pentru satele românești, unde femeia violată este curvă și o rușine pentru familie? Câtă bătaie va lua (bătaie la liber, că doar e prima și e legiferată) ca să șteargă rușinea și să se mărite cu Costel, că e băiat bun și nu merită să meargă la pușcărie, că doar nu i-a făcut altă gaură.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.