Duminică seeară, în jurul orei 20.15, Poliţia Sibiu a fost sesizată printr-un apel la 112 în legătură cu faptul că la Cisnădie, “pe fondul unui conflict spontan din cauza gălăgiei într-un bloc, un localnic de 31 de ani l-a împuşcat pe un tânăr de 20 de ani, din Olt, cu un pistol tip airsoft provocându-i şase plăgi în zona superioară a corpului”.

Victima, care era conştientă, a fost transportată la spital, diagnosticul fiind: şase plăgi prin împuşcare cu pistol cu bile, în axila şi urechea stângă, două plăgi la braţul stâng şi alte două în spate.

Sursa

Sunt curios, ce fel de pistol de airsoft avea domnul reținut de polițiști? Eu am în posesie 2 revolvere airsoft, un Dan Wesson de 8 inch (link afiliat) pe care nu știu pe unde l-am lăsat și un Ruger Superhawk de 8 inch (link afiliat), despre care nu știu exact dacă am voie să trec granița cu el sau nu.

Ambele sunt revolvere, au în jur de 1 kilogram greutate, sunt full metal și au o putere considerabilă, de aproximativ 4 Jouli. Bila de 0.2 trece prin câteva conserve goale de bere fără probleme. Dacă iei o bilă de aia prin tricou, doare al naibii de tare, dar rămâne o vânătaie și cam atât. Sincer, mi-a fost frică să îmi trag o bilă pe pielea descoperită.

Așa că sunt foarte curios cum naiba a făcut omul ăla PLĂGI, când bilele alea de plastic au greutatea de 0.2 grame, adică extrem de ușoare, tocmai pentru a nu provoca răni.

Și în al doilea rând, sunt foarte curios cum poți să te aperi, LEGAL, cu un pistol, în românia. Pistolul de airsoft e o armă de jucărie, se pare că utilizarea sa în scop de autoapărare este ilegală. Pistoalele reale când pot fi folosite pentru autoapărare?

Întreb foarte serios. Cum te poți apăra și de ce ai avea permis de port armă în românia, dacă arma poate sta doar în seif, încuiată? Dacă un tip mă atacă pe stradă și eu, în ultimă înstanță, mă apăr cu pistolul, chiar și de jucărie, de ce e infracțiune?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.