Bill Cosby (dacă nu știți cine e, treceți mai departe, rândurile acestea sunt irelevante pentru voi) a fost condamnat pentru viol. Tipul are 80 de ani, acum violează doar pamperși, actul a fost săvârșit când era tinerel și în putere și putea să ilustreze coerent principiul Orice femeie vrea, important e să fii tare…pe poziție.

Ok, e violator, probabil va ajune la pușcărie, momentan poartă o brățară electronică. Ideea, însă, e alta.

Numele actorului de comedie Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, care a fost condamnat pentru agresiune sexuală de un tribunal din Pennsylvania, a fost şters din lista Academiei americane de televiziune. Cosby a fost inclus în 1992 în timpul ceremoniei de la Walt Disney World.

Chestia asta mi se pare de un fariseism desăvârșit. Bill Cosby nu a fost inclus în acea listă pentru că era o persoană virtuoasă, care hrănea săraci și spăla picioarele leproșilor cu părul său lung. Ci pentru că era un actor valoros, care și-a adus contribuția fenomenală, de-a lungul anilor, la atâtea spectacole tv, filme și nenumărate showuri de standup. A fost inclus acolo inclusiv pentru că a adus căciuli de bani producătorilor și celor care fac parte din susnumita academie.

Acum, pentru că a fost condamnat, ce facem, ștergem cu buretele toate meritele sale din domeniul în care a muncit? Filmele sale nu mai există, premiile sale nu mai există, totul a fost șters?

Nu cred.
E o lipsă grosolană de profesionalism din partea celor care au stat la baza mișcării #metoo, fiind, majoritar, agresori, iar acum se distanțează rapid de orice le-ar dăuna imaginii lor, indiferent despre ce e vorba.

Între timp, cei cărora le-a plăcut The Cosby Show, se vor uita la el în continuare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.