Citeam înainte despre un tip care are acum dosar penal pentru că a intrat anumit cu mașina într-un puști de 17 ani, pe trecerea de pietoni. Știți, tânărul nu se mișca suficient de rapid și atunci s-a gândit să îi ofere o lecție dură, dar dreaptă.

Stau și mă întreb, ce s-a gândit tâmpițelul când a decis asta? Adică…ce se aștepta că se întâmplă, după ce lovește un om pe trecerea de pietoni? Care deja e infracțiune. Iar când e cu intenție, devine tentativă de omor. Care e scopul pentru care faci asta, care e rezultatul pe care speri să îl obții? Te gândești că se sperie și gata, pe viitor va merge în pas alergător pe trecere? CE??

Observ că, pe fondul unei lipse totale de implicare a autorităților, poliția nefăcând absolut nimic în afară de a pândi din boscheți, oamenii încearcă să facă pe justițiarii și să îi educe pe cei din jurul lor.

Lucru complet greșit. Cocalarii vor fi mereu cocalari și vor considera că e dreptul lor. La fel ca imbecilul care vede că banda 1 e ocupată de mașini, tu mergi cu viteza legală pe banda 2 iar el te presează să te bagi cumva pe 1, ca să respecți legea, să poată el merge mai repede în timp ce tu faci slalom. Pentru că, în cazul lui, nu e treaba ta ce face el.

Chestia asta nu se numește educație și nu duce decât la escaladare de forțe. Și, în majoritatea cazurilor, cocalarii sunt mai mulți, mai mari, cu mai mult tupeu. Și, în confruntare directă, câștigă.

Eu sunt convins că victima de pe trecere mergea în dorul plii, eventual vorbind la telefon, gen bicicliștii care merg pe mijlocul benzii pentru că au impresia că e dreptul lor, și, când a primit un claxon, s-a oprit și a început să gesticuleze despre dreptul său inalienabil de a fi pe trecerea de pietoni. Toți am trecut prin asta, more or less.

Acum, prostul care a intrat în el va avea dosar penal, victima va fi și mai tupeistă pe viitor, toată lumea are de pierdut de aici.

Cetățeanul român în luptă cu statul infracțional.

Later edit: Așa cum credeam, micul cocalar făcea pe gigi durul pe trecere. Merita să iși reconfigureze maxilarul

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.