Am înlocuit răposatul LG, fie-i țărâna ușoară, cu un Philips cu Ambilight (link afiliat). Nu sunt vreun fan Philips, deși am lucrat la ei, mai ales că, din câte țin minte, televizoarele astea nici nu le mai aparțin, au vândut divizia unor…chinezi, cred, plus dreptul de a folosi numele încă ceva ani. Mi-e lene să caut exact, dar, în mare, cam așa e.

Dar, în acest moment, pe plan european, există o reducere la toate televizoarele Philips, iar eu nu am chestii cu fidelitatea de brand și altele, mă duc acolo unde interesele mele sunt mai bine servite, inclusiv pe termen scurt. Desigur, există șansa ca peste ceva vreme să vin să scriu un articol despre cât de nașpa sunt philipsurile și cum m-a lăsat în drum, dar asta e altceva.

Televizorul e drăguț ca design, are un suport foarte stabil iar Ambilightul, deși e doar Ambilight 2, e foarte plăcut ochiului iar seara, când e întuneric în casă, se vede foarte bine. Am făcut un test și am oprit luminițele de pe spate și am rămas surprins, zici că e alt televizor.

Contra nu găsesc decât Smart TV-ul, care nu e un OS propriu, e un linux și nu prea există applicații dedicate. În plus, aplicațiile diferă, în funcție de țara pe care îți setezi receptorul, lucru care nu e neapărat ceva rău când e vorba de aplicații dedicate, cu filme olandeze, de exemplu, dar devine de neînțeles când pe românia, ca idee, singura aplicație IPTV este o mizerie rusească, inutilă, obsolită și pe bani.

A, și ar mai fi că, atunci când se deconectează de la internet, gen motive de router, iese pur și simplu din aplicație, iar reconectarea nu se mai face automat, trebuie să dai restart televizorului. Bine, e posibil să fie vreo setare pe care nu am găsit-o eu, dar, pe moment, așa face.

În rest, un televizor bun, robust, cu procesor schimbat, nu mai are lagul acela mizerabil pe care îl aveau la apăsarea oricărui buton de pe telecomandă. Telecomanda are buton dedicat de netflix, netflixul se încarcă rapid și merge binidităt, fără pauze, lag, loading sau altceva.
#recomand.

PS: Observ cu interes că îl au la Media Galaxy mai ieftin cu 500 de lei. Go get it.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.