Ieri era un domn bine, la Târgu Jiu, care parcase cu mașina pe sub Poarta Sărutului. Motivația lui, în timp ce lua amenda de 300 de lei, a fost că ploua și era posibil ca părțile dulci din doamna sa, adăpostită sub poartă, să se topească dacă dau de apă. Ceea ce ne duce cu gândul la momentele de duș ale doamnei…

Acum, un cetățean târgiujiulean încearcă să își facă dreptate în trafic, cu pumni, picioare și alte activități.

De fapt, de ce mi-a atras mie atenția clipul. Din comunicatul poliției aflăm că:

cei trei participanţi la scandal au fost amendaţi cu câte 200 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru provocare şi participare la scandal.

De abia chestia asta mi se pare ultragiantă. În românia, dacă iei bătaie, dacă ești atacat pe stradă și nu ești luat cu salvarea sau cel puțin nu zaci într-o baltă de sânge, poliția te amendează pentru că ai participat la scandal. Serios, nu ai cum să scapi, nu există nicio modalitate de a ocoli amenda. Orice ai face, ești participant la bătaie, deci amendat. Iar dacă cumva ești mai bun decât agresorul tău, devii brusc chiar pasibil de cercetare penală.

Serios, îmi dă sângele pe nas când mă gândesc. E atât de absurd încât e incredibil, dar perfect adevărat.

www.facebook.com/adi.stanca.89/videos/1866931746702221/

Sursa: Adi Stanca

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.