Scris de Nea Ilie de la Sculărie

Am avut ocazia în ultimele luni să lucrez la un proiect de identificare și monitorizare a mesajelor radicale pe Internet. Am ajuns astfel să citesc tot felul de articole, opinii, mesaje și comentarii, care mai de care pline de ură și însuflețire negativă. Ură maximă. Ură peste tot. Urâm vremea de afară, urâm soacra, patronul, comuniștii, corupții și pe Dragnea. Urâm tot. Chiar și pe noi înșine.

Însă una din cele mai cu patos dușmănii umane este cea îndreptată contra Americii. Nu am întâlnit o altă categorie mai ostilă și înrăită decât cei care scuipă și urlă împotriva Americii.
– Moarte USA! Moarte USA!
Și ard steaguri, calcă portrete în picioare, înjură sau rostesc blesteme în timp ce-și proclamă zeul sau o altă putere mondială ca lider – iar aici e marea contradicție, pentru că ei nu-și doresc independența ci un alt lider. Probabil că, unora, schimbarea lanțurilor li se pare libertate.

Știi totuși care e cel mai mare paradox?
Că militanții ăștia contra Americii își scriu ideile de pe un computer inventat în America, pe o platformă socială americană, datorând mare parte din viața și confortul lor Americii.

Avansul tehnologic dar și siguranța vieții este în continuare în mare parte rezultatul eforturilor Americii. Nicio altă țară din lume nu investește atât de mult în cercetare ca America iar viața ta beneficiază de toate invențiile și rezultatele astea.

De la fermoar până la defibrilator, de la semafor până la LED, de la sistemul GPS până la email, computer, întregul Internet, toate rezultatul anilor de cercetare și continuă luptă cu necunoscutul.

Uite, așa ca fapt divers, știai că aerul pe care-l respiri nu este neapărat produsul copacilor și pădurilor? Hai să luăm – spre exemplu – pădurea Amazon. Tot oxigenul produs acolo este consumat de fauna amazoniană. Niciun gram din oxigenul produs acolo nu ne ajunge în plămâni. Tot necesarul de oxigen pe care specia umană îl trage în plămâni este produs de fitoplanctonul din oceane și mări.
Gândește-te la asta când ieși în piață să urli la Schweighofer sau când te caci în mare la Eforie.

Știai că America are un program de cultivare și menținere a culturilor de fitoplancton?
Cu plăcere!

Știu că în lumea ta mare o pâță acvatică n-are nicio importanță, dar nu-ți face griji, după ce specia umană va dispărea, tot monocelulele vor fi cele care vor duce viața mai departe iar atunci când nu va mai fi America, Germania, Arabia Saudită sau Dacia lui Burebista ci o supă mondială mișunând de celule, ura ta de acum, împachetată undeva în ADN-ul lor, se va sinucide.

Marea întrebare a omenirii nu e de unde venim și unde ne ducem ci ce mâncăm diseară. Resursele de care beneficiezi azi, tu și cele 7 miliarde de alți oameni, sunt în mare parte rezultatul eforturilor Americii. Iar siguranța acestui mare autobuz în care suntem toți pasageri este datorată Americii.
Respiră!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.