Anul trecut, de ziua mea, mi-am luat un Xiaomi Mi Band 2, ca să îmi monitorizez fitnessul. Mna, nu fac decât 5 km pe zi în urma câinelui, dar tot fitness îi zice.

Mă uitam ieri, se lansase nu știu ce model de Garmin și mă gândeam dacă merită să schimb brățara mea cu un ceas de genul. Brățara mea face cam tot ce vreau, măsoară pașii, ritmul circadian, bătăile inimii (inclusiv real time, dacă vreau). Nu mă interesează să îmi monitorizeze biciclitul, efortul la sală și alte gimmickuri de gen. Așa că, întrebarea e, merită să o schimb? În afară de ceva estetic, nu văd nimic din ce m-ar face să o fac.

Chromecast. Am ajuns la saturație cu el și cred că și el cu mine. Faptul că face enforcing la DNS-uri și că, după ultimul update, nu mai merge să routezi în 192.168.0.1 cele 2 8.8.8.8 și 8.8.4.4 mi-l face complet inutil, pentru că, practic, nu face streaming decât la ce vrea el. Așa că mă gândesc să îl fac un giveaway cinstit, pentru cine e fan și să îmi iau altceva.

Mă tentează Amazon Fire Stick, dar fiind Amazon și având și ei obsesia conținutului blocat în ograda proprie, mi-e frică să nu îl iau și să mă trezesc că nu pot rula plex sau netflix, sau că trebuie să trec totul prin serverele amazon, sau să le fac encoding filmelor cum faci cărților din kindle sau orice altă tâmpenie le trece prin cap injinerilor de acolo ca să te țină strâns în pumnul lor mic.

O altă soluție ar fi un Minix pe android, care e un gadget extraordinar și de care am avut când erau pe la versiunea 7. Dar prețul mi se pare măricel, față de utilitatea sa, cât e de mare, incomod, telecomandă proprie etc. Dr mă tentează pentru că este, practic, un telefon cu android care se leagă la tv. And i so much love android.

Mai e vreo soluție de streaming decentă și pentru oameni normali, nu din cei ce recomandă raspberry pie, pentru că se știe, e extrem de simplu să îl programezi și construiești, ce nu înțelegeți?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.