Am aflat de dumbisoșenia asta de pe Digi24, care a devenit buda siturilor de știri din românia, de când a fost preluat de Turturică și rupe pe știri gen Sirenă găsită pe o plajă în Constanța și sau Din aberațiile Codului penal modificat: Mii de căruțași devin potențiali infractori. Bine, am intrat să citesc crezând că e o glumă, deși, după ce am devenit singura țară din europa unde oricine poate conduce un tractor pe drumul public, nu era nimic greșit.

Dar iată, un fost judecător CSM, asta așa, ca să vedem ce fel de valori se perindă prin zona aia, e ultragiat de faptul că, dacă conduci căruța beat pe drumuri publice, ești infractor.
Toți conducătorii de căruțe care, inclusiv pe drumurile comunale sau cele neasfaltate din sate, își vor struni băuți calul și căruța, eventual întorcându-se de la câmp, devin potențiali infractori. E pentru prima oară în istoria noastră judiciară când atelajul cu cai este asimilat autovehiculelor! Conducerea căruței sub influența băuturilor alcoolice devine infracțiune.

Zice ipochimenul nostru, plin de ultragiere. Dar cum adică, să conduci beat un atelaj printre mașini să fie infracțiune? Unde s-a mai pomenit așa ceva? Iar argumentul suprem este:

NU este vorba de conducerea pe drumurile europene sau naționale (pentru că accesul pe aceste drumuri le este interzis căruțelor potrivit OUG 195/2002, ca de altfel și în majoritatea orașelor), ci pe orice drum public cu excepția acestora, adică inclusiv pe drumurile comunale sau sătești. Orice drum de țară, fie și din cel mai izolat cătun al României este drum public, și orice țăran care se urcă baut în căruță, pentru a merge la câmp, de exemplu, devine un potențial infractor.

Iar eu, tocmai venit de pe drumurile naționale și europene ale patriei, unde te împiedici la fiecare kilometru de căruțe, simțeam, așa, că îmi explodează ceva în cap. Serios, cât de complet pe dinafară să fii încât să consideri că o căruță nu e un pericol public? E plin de căruțe care se duc acasă, din memoria cailor, pentru că stăpânii sunt muci de beți, căzuți prin spate. Asta pe șosea, unde ceilalți nu au voie să bea, pentru că, plm, o mașină e mai periculoasă decât un cal lăsat liber sau mânat de unul din distrușii votanți ai psd, conducători de atelaj.

Dar stai, că nu e tot.

Pentru egalitate de tratament aș incrimina în mod similar conducerea bicicletelor și a celorlalte mijloace de transport care nu necesită permis de conducere. Și poate chiar și a pietonilor, la urma urmei sunt participanți la trafic. Ai trecut pe zebră pe culoarea verde, dar erai băut, asta e, infracțiune. Să terminăm odată cu desfrâul alcoolic

Omul ăsta, în tâmpenia lui feroce, consideră că e ok să bei și să te urci pe bicicletă.
Da, acesta este un fost judecător la CSM, a condus, nu-i așa, destinele juridice ale țării. Practic, nu mă pot gândi decât că provine dintr-o mândră familie de la țară, cu un tată alcoolic, care bea dimineața jumătatea de țuică, după care pleca, vajnic, la câmp, să îi plătească haimanalei de fi-su facultatea.

Domnu’ Toni, sper să vă înfigeți într-un din căruțele alea care nu circulă pe E85, conform legii. Ca în Final Destination.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.