Voiam de sâmbătă să scriu de primarele care s-a făcut singur cetățean de onoare al cotețului pesedist pe care îl conduce. Dar am realizat că, pur și simplu, nu știu ce aș putea scrie să fie superior știrii în sine. Cum să bați așa ceva, cum să prezinți altfel lacrimile ipochimenului când și-a dat singur diploma? Nu ai cum.

Dar mi-a reținut atenția altceva, mai important.

O femeie de 36 de ani a sunat la poliţie şi a reclamat că s-a trezit în pat cu vecinul de vizavi, un băiat de 17 ani. Culmea este ca lângă reclamantă dormea şi soţul acesteia.

Apelul la 112 a venit în jurul orei patru dimineaţa. Femeia a povestit că s-a trezit din somn din cauza gesturilor de tandreţe, dar a realizat curând că mângâierile nu erau ale soţului, ci ale vecinului uşor cam cherchelit.

No biggie, nu? Încă un violator român care, sub efectul alcoolului, a găsit curajul de a rezolva problema care îl chinuia de ceva vreme.

De fapt, eu voiam să subliniez acea lipsă de civilizație și simț civic care ne desparte de alții, ceilalți, oricare ar fi aceia. Ce zic vecinii tipului care intrase după sex?

S-ar fi băgat în casă peste băiatul ăsta de aici şi peste nevastă-sa. Ce a fost în capul lui, o fi fost beat. E bleg, a greşit, dar în rest e băiat cuminte, e cumsecade.”

E bleg, a greșit. Este? E doar un băiat cuminte, care a greșit casa. Dacă tipa era singură și îi ieșea violul, satul explica tuturor cum știau de la început că aia e o curvă, care l-a atras pe bietul copil și acum vrea să scape.

Se poate să fi încurcat patul, îi cam place să şi bea. O fi fost la amândoi? O fi mai bun soţul ca soţia!

Și iată, nici nu a trebuit să așteptăm mult, că un vecin simpatic a și dat-o așa, de sub mână. Mare brânză, doar nu le-a făcut încă o gaură.

Iar mama încheie apoteotic.
– El noaptea trecută? Nu ştiu nimic, nu ne-a spus nimic!
– Zice că a intrat peste vecina de vizavi, ar fi încurcat casele şi a ajuns în pat şi o pipăia pe vecina.
– Nu e adevărat.

Nu e adevărat. Vecina e o curvă, se știe.
Citeam în seara trecută niște rânduri foarte, foarte mișto scrise. Toți vor schimbare, vor mai bine, vor să fie civilizație, să fie totul ca afară. Dar, dacă ieși pe stradă, se urcă pe tine mașinile, în trafic nu există decât regula celui mai tupeist, toți fură sau încearcă să fure, toți dau șpagă.

Și nu vorbesc de cei ce sunt forțați să dea, ci de cei care nu pleacă la medic dacă nu au niște cafea și kent la ei (serios, am o prietenă medic, primește încontinuu pachete peste pachete de cafea și kent. oamenii știu că asta se dădea la medici acum 30 de ani, asta dau și acum). Vorbesc de grupurile de părinți care discută despre cadouri de mii de lei pentru înnvățătoare, care trimit felicitări semnate cu numele copiilor, ca să știe cine a trimis și a contribuit. De cei care plătesc să intre în față la poliție. De toți cei ce formează lumea de afară, cea care, de altfel dorește schimbarea.

Mă uitam la articolul de ieri, cu plecarea lui Costin. Plin de comentarii ale unui mizerabil românete care vrea să demonstreze cu orice preț ce mizerie și greșeală a făcut el și cum se va întoarce cu coada între picioare acăsică, unde e bine. Pentru că, nu-i așa, și dincolo e la fel. românetele nerealizând că argumentele sale sunt cretinoide, în fața a 3 milioane de români plecați, care nu au nici cea mai vagă intenție de a se reîntoarce.

Știu, am divagat spre bancul cu românii care nu au paznic la cazanul cu români din iad, pentru că au ei grijă să nu evadeze nimeni.

Ideea e că generațiile actuale nu vor nicio schimbare. SUnt mult prea distruse de educația deficitară, de grupurile sociale disruptive, de gestaltul gestațional ce i-a adus la iveală. Ei doresc doar eliminarea caracterelor vicisitudinale ale celorlalți. Dar vor să rămână la fel, să beneficieze de o șpăguță mică, să poată merge cu mașina cum vor și să scape de amenzi, să poată și fura puțin de pe unde muncesc, totul așa cum trebuie și cum i-au învățat mami și tati.

Știu că sună morbid, dar aici nu se va schimba nimic. românia, sau țările române, întotdeauna a fost așa. În niciun moment al istoriei sale oamenii nu au fost diferiți. Ci mizerabili, hoții, șpăgari, agamiți dandanachi.

Știu că, unii dintre voi, cei ce au un pic de neuroni în plus, speră. Speră la mai bine, speră că dacă luptă, ceva se va schimba.

Vă pierdeți timpul și, odată cu el, anii vieții. În 30 de ani s-au perindat generații care fix asta au sperat, tot timpul. Nu fiți la fel ca ei. Nu vă pierdeți anii pe care îi mai aveți în niște zbateri inutile. Nu sacrificați viitorul copiilor voștri pentru niște idealuri intangibile, neîmpărtășite, de fapt, de nimeni.

Lumea e mare. Viața e frumoasă. Mergeți și trăiți-o. Aici, în gunoiul acesta, va rămâne Dragnea. Dacă nu va fi Dragnea, va fi Ponta, Cioloș, oricine altcineva, tot un român care va face exact la fel, exact la fel cum au făcut în ultimii 30 de ani. Au mințit că aduc salvarea și doar au adus masca bătrâneții pe chipuri de fraieri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.