A murit un militar

Încă un român a murit în Afganistan. Să-i fie țărâna ușoară, pentru că a murit degeaba, pentru nevoia conducătorilor rromâni de a pupa cururi americane, sacrificând viețile oamenilor.

Altceva vreau să subliniez.

Toate televiziunile fac tam-tam, cum avea săracul om doi copii și-o nevastă și-a murit în misiune de luptă.
ALO! Oamenilor!

Știți ce profesie avea tipul care a murit?

SOLDAT.

Adică om a cărui profesie este să ucidă. Un om care s-a oferit voluntar să meargă în altă țară, să o ocupe, iar dacă întâmpină rezistență, SĂ UCIDĂ. Și asta contra plată, contra salariu, nu soldă de militar în termen. Deci un mercenar ucigaș.
Credeți că dacă unui asemenea om i se dă ordin să arunce în aer o clădire plină cu civili, femei, soții, copii, va ezita? Nu va ezita, pentru că ordinul se execută, nu se discută.

Și atunci, de ce deplângem moartea unui tip trimis să ucidă oameni? De ce îl transformăm în ce nu este, adică într-un erou?
Pentru că e român?

Pentru că e român, să ne descoperim și să deplângem soarta familiei sale.
Atât.

LE: Uitati ce fac eroii astia prin Afganistan

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. In general, cand moare un om, indiferent de ceea ce a facut cat a fost in viata, lumea il plange iar acesta devine cea mai buna persoana care a existat. Pana moare altcineva…

  Thumb up 0
 2. bre, despre morti, numai bine. dar nu e erou, e mercenarul unei armate de ocupatie, atat.

  Thumb up 0
 3. #3

  Nu discutam chestia in termeni de eroism, vitejie… etc
  Spun cum ai spus si tu Arhi, odihneasca-se in pace. Sa-i fie tarana usoara.

  Thumb up 0
 4. da, chiar ma gandeam la asta cand am auzit stirea, reportera spunea ceva de genul „ne mor romanii in razboi” bla bla, dar oare i-a obligat cineva sa mearga acolo? s-au dus pentru bani, sunt foarte bine platiti pentru asta, am avut si eu un prieten care a fost plecat 4 ani mercenar in Irak si acum are casa de vacanta in Elvetia…iar cei care se duc acolo is asuma niste riscuri, totusi

  Thumb up 0
 5. poate fii ceva mai presus decat un soldat iar unui militar roman niciodata nu i s-a impus sa omoare, toti soldatii romani erau trimisi in patrule ce-i adevarat este ca se duc acolo pe riscul lor insa tot este pacat, cunosc astea pentru ca si tatal meu a fost plecat in iraq

  Thumb up 0
 6. anetoiu, soldati sunt toti, de la general la infanterist. adica primesc solda…de acolo vine denumirea

  Thumb up 0
 7. arhi ai uitat sa spui unii dau si spagi sa plece in zone de razboi (daca nu chiar toti)

  Thumb up 0
 8. OFFTOPIC: Cum e cu feedproxy-ul?

  Thumb up 0
 9. Dincolo de ideea că era plătit să ucidă, a fi soldat înseamnă şi altceva. Să îţi asumi riscul de a fi ucis. Dacă un civil moare ucis, da, înţeleg, se poate mediatiza. Dar dacă un soldat moare, nu văd de ce s-ar face atâta caz. Cât despre nevastă şi cei doi copii, nu e oare vina lui că s-a dus pe front şi şi-a pus viaţa la bătaie riscând ca ei să sufere după moartea sa?

  Thumb up 0
 10. Deblog, bine ca mi-ai adus aminte sa il deactivez. naspa este

  Thumb up 0
 11. Nu a mers neaparat voluntar, acum se merge la ordin. Daca faci parte dintr-o unitate careia i se da ordin sa plece, ai plecat si tu sau… demisia.
  Si nu e adevarat, nu sunt toti soldati. Soldatul e un grad, militari sunt toti. Confuzia se face tot timpul, nu ca ar conta cine stie ce, dar nici unui inginer in energetica de putere nu poti sa-i spui electrician, asa ca…

  Thumb up 0
 12. Cu toata parerea de rau pentru eveniment recunosc si eu ca ai perfecta dreptate. Esti soldat, iti asumi riscuri mai mult sau mai putin calculate dar cu siguranta platite. Asadar no further comment

  Thumb up 0
 13. icente, unitatile se formeaza din candidati voluntari. pentru participarea intr-o unitate de lupta, cea mai mica spaga este undeva la 3000 €.

  SOLDÁ//T ~ţi m. 1) Persoană care face stagiul militar sau face parte din cadrul armatei; ostaş; militar. 2) fig. Luptător activ pentru o cauză; ostaş; militant; combatant. / Thumb up 0

 14. ai dreptate. e o meserie si, ca fiecare meserie, are riscurile ei. daca ii explodeaza monitorul bloggerului Arhi si-l trimite printre cei drepti n-o sa scrie EVZ de tine maine ca esti erou. a transforma in erou orice soldat cazut pe campul de lupta ne sta in fire, de la ecaterina teodoroiu incoace, desi primii eroi au murit aparand tara nu atacand o alta. dar presa trebuie sa imbrace in romantism orice stire ca sa o vanda. cine o ia de buna o ia, cine nu, nu.

  Thumb up 0
 15. astia toti de se duc la dracu in praznic ca forta de ocupatie n-au decat sa moara pentru bani. ca d’aia se duc toti acolo, pentru 70usd/zi net + mancare si alte chestii. asta e pretul: 70usd pe zi. si se pare c-o sa se mareasca suma ca s-au plans ca’s prost platiti.

  nu conteaza ca fac doar patrulari sau dau foc la case, sunt mercenari platiti din banii nostri sa se duca sa ocupe o tara indepartata pentru binele lu unchiu sam.

  simple as that.

  Thumb up 0
 16. Un alt punct de vedere…ar fi că bietul om avea o meserie cu un risc mai ridicat, iar pe partea morală, nu face altceva decât să apere valorile occidentale împotriva fundamentaliştilor.

  Nu spun că occidentalii sunt uşă de biserică, dar te întreb, cum va arăta lumea condusă de de extremişti?

  Te asigur că bietul defunct este orice altceva dar mai puţin mercenar. Or dacă sunt mercenari pe lumea asta de care ar trebui să vorbim aceia sunt politicienii, ignoranţii şi extremiştii…

  Thumb up 0
 17. urasc cand oamenii mor „din greseala” wtf…din greseala spargi o cana, calci pe cineva pe picior, dar nu omori oameni din greseala, is totusi 3 copii.

  Oricum intr-o lume unde banii vb: familia soldatului a primit 80.000 de euro si 100 de solde sau ce truda…

  Thumb up 0
 18. #19

  da, din fata monitorului e cel mai usor sa faci comentarii…
  asa ca un scurt: fuck off

  Thumb up 0
 19. #20

  au ucis din greseala copii???deci asta mi s-a parut prea penala!!!mi-e mila de familia celui ucis, dar totusi exista si o judecata mai sus…daca el era printre cei care au „ucis din greseala” acei copii atunci si-a meritat soarta…si cu privire la acest articol este si un film in genul: In the Valley of Elah care trateaza un subiect asemanator..eroi plecati sa lupte pentru o cauza nobila se dovedeau a fi calai acolo…
  este usor sa faci comentarii din fata calculatorului draga bogdane pentru ca nimeni nu ii obliga sa plece la razboi.a fost strict decizia lui. a stiu care pot fi consecintele. te deranjeaza faptul ca unele lucruri spuse sunt adevarate? cred ca tu meriti un scurt: fuck off!

  Thumb up 0
 20. Riscurile meseriei! Ce a cautat acolo?

  Thumb up 0
 21. în principal bani
  asta caută

  Thumb up 0
 22. El si-a ales soarta. Ba chiar era culmea sa nu moara.

  Thumb up 0