Acel moment când rămâi blocat

Credeți-mă, stau de minute bune în fața monitorului și nu știu ce să scriu. Nu am cuvintele necesare și refuz să îmi las mintea prinsă în vârtejul de înjurături ce mi se vălătucesc la buze și în vârful degetelor.
Ca să sintetizăm.

Ministru Mang declarat plagiator. Ponta, sau cine plm a fost, desființează comisia care trebuia să îl verifice. Aplauze furtunoase. Bun, trecem mai departe.
Ponta, declarat plagiator.

Vine ministrul Pop, profesorul de matematică care nu a fost în stare să rezolve o problemă ce necesita o adunare și o scădere și trimite o adresă către cei ce trebuiau să verifice plagiatul, în care le cere un raport de activitate. Adresa este înregistrată la guvern pe data de 25, deci putem presupune fără probleme că a ajuns la consiliul respectiv pe 26. Iar răspunsul trebuia trimis până pe 28, la ora 12.

Să spicuim niște cerințe.

Mai sunt. Până la 9. Deci răspunsuri oficiale, care trebuiau să ajungă la minister până pe 28. Deci practic având 2 zile la dispoziție. Normal, logic, nu a avut nimeni cum să răspundă.
Urmarea?

Consiliul care trebuia să judece plagiatura lui Ponta este desființat de către un impotent necunoscut, profesor de matematică ratat, carnea de tun a lui Ponta, pe motiv că nu s-au executat suficient de repede.
Nu-i așa că e frumos?

Spunea cineva într-un comentariu că în ritmul ăsta o să ajung să îl regret pe Băsescu.
Ce vorbe adevărate.

Muriți. Toți.

93 comentarii

 1. si pe zi ce trece uite ce face antena 3 din oameni normali,ai fac sa creada ca Ponta e un onorabil improscat cu noroi
  http://postimage.org/image/sam6njb2f/

  0

 2. #2

  corect

  0

  • #3

   @marcia: nu ai inteles ideea , era vorba de vazut ambele parti nu doar ce le convine la unii

   0

 3. #4

  nu stiu ce mai e de judecat cand e clar ca a plagiat ponta..cum a plagiat si udrea si kovesi..

  0

  • #5

   @jack: una dintre marile probleme ale romanilor ramane in continuare capra vecinului. „Sa plagieze si Ponta, ca si pedelistii aui facut-o”. ” sa fure si astia, ca si ailalti au furat destul”
   Neam de idioti!

   0

  • #6

   mah jack, ce dreaq le-o fi atat de greu la aia care papa cachat sa scaneze un document pe care zic ca-l au si sa-l puna pe net in orice forma vrea muschiul lor ?

   0

  • #7

   @dfx: fii mai explicit…

   0

  • #8

   iei fotografiile paginilor le transformi in fisiere txt sau word cu un reader ocr, le bagi intr-un program antipirat si vezi ce iasa.

   0

  • #9

   1. Raport privind resursa umană pentru activităţile didactice şi de cercetare din învăţământul superior, în baza unor indicatori specifici, conf. Art. 219, alin. (1), Ut. d) din Legea nr. 1/2011 şi a art. 3, lit. h) din O.M.E.C.T.S. nr. 3.759/09.02.2011;
   2. Numărul controalelor efectuate în universităţi, privind modul de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare, conform Art 219, alin. (I), lit. c) din Legea nr. 1/2011 şi a art 3, lit. g) din O.M.E.C.T.S. nr. 3.759/09.02.2011;
   3. Poziţia conducerii C.NA.T.D.C.U. referitoare la criteriile de validare a tezelor de doctorat, aprobate prin ordin de ministru pentru doctoranzii cu susţinere financiară din fonduri structurale, care sunt în faza finală de redactare a tezei, dar care nu au avut specificate, în contractul încheiat la intrarea în şcoala doctorală, noile criterii de evaluare;
   4. Numărul sesizărilor primite şi analizate – pe domenii – privind nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia. La acest punct vă rugăm să cuprindeţi şi propunerile de măsuri făcute către minister, în conformitate cu Art 27 din O.M.E.C.T.S. nr.
   Str. General Bcrthclot nr. 28-30, Sector 1, 010165, Bucureşti Tel: «40(0)21406 6223 Fax; +40 (0)21312 4719 http://www.edu.np
   3.504/12.03.2012 privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a C.N.A.T.D.C.U., în vederea validării tezelor de doctorat;
   uite, asta-i dupa poza de sus.

   0

  • #10

   @dfx: pai iasa ca ponta kovesi si udrea au pliagat :))

   0

 4. #11

  LOL!:)) Cum am citit astazi, doar Basescu ce le mai sta in cale. La puletele asta analfabet nu ii e frica de nimic? Sper sa se ajunga la o un mic party la care fiecare sa isi aduca cocktail-ul de acasa :)

  0

 5. E si mai frumos cand citesti si declaratiile celor de la CNATDCU.
  Pe scurt: raportul era gata, numai ca aveau nevoie de semnatura presedintelui care era plecat din tara si putea ajunge abia joi noaptea in Bucuresti.
  Nu mai tin minte link-ul unde am citit, era un ziar on-line: Gandul sau Adevarul, ceva de genul.

  0

 6. #13

  Tin sa-ti dau o veste buna Arhi ;)

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/liviu-pop-un-ministru-fara-ru%C8%99ine/

  „Potrivit principiului ierarhiei actelor normative, normele juridice cuprinse in acte normative cu o forta juridica inferioara trebuie sa fie conforme cu normele juridice cuprinse in actele normative de o forta juridica superioara.
  Printr-un ordin al ministrului ( act juridic de nivel inferior) nu se poate deroga de la lege ( act juridic de nivel superior).”

  Desfiintarea si reorganizarea CNATDCU nu poate avea loc intrucat e simpla maculatura ce a facut Pop ;) Trebuiau sa schimbe Legea Educatiei Nationale ca sa mute totul la Comisia de Etica, unde Mang e tot amanat.

  We win, Ponta e plagiator cu acte in regula :)

  0

 7. #14

  A da, acuma ca avem un Precedent cu acest caz rezolvat intr-un final fara interventie politica brutala…ia ghici ce se va intampla?

  Mang, Kovesi, Beuran are next on the list :D

  0

 8. i’m speechless

  0

 9. #17

  Asta înseamnă că nu ai auzit-o pe abramburica la TVR1 acum 30 minute, sau pe agramatul ăla.
  Este efectiv incredibil cum își pot bate joc de noi. Toți, nu numai PNL și PSD.
  Și noi stăm împietriți în fața calculatorului pentru că au reușit să ne ia până și legitimitatea protestului.

  0

 10. Luati ba Bun Simt de la Cel Mai Cinstit Guvern!

  0

 11. #19

  Nu-mi place sa zic „ti-am spus eu”, dar… ti-am spus eu.

  Boc, asa executant umil cum era el, n-a fost bun.
  MRU, asa, cu studii la Oxford cum era el, n-a fost bun.

  Na poftim, spalati-va pe cap cu Victoras. Aud ca se incalzeste Vanghelie ca interimar, ca Nastase e putin ocupat.

  0

 12. Nu inteleg? Acum nu mai iese nimeni in strada??

  0

 13. Cred ca ar trebui sa ne vedem linistiti de viata noastra, in universul nostru propriu al fiecaruia si sa incercam pe cat putem sa nu mai avem nesimtirea de a interactiona cu universul lor, un univers paralel ale carui legi noi nu le putem intelege.

  0

  • #25

   Ar merge propunerea ta, daca ei nu ar avea nesimtirea sa interfereze tot timpul cu universul nostru.

   Daca nu ne prezentam la vot nu-i bai, dau ei o lege prin care nu mai e nevoie de 50% prezenta la urne ca sa valideze alegerile. Se duc si se voteaza intre ei (fara sa mai luam in calcul fraudele, pe care le fac toti) si tot se aleg.

   Si pe urma dau legi care, in principal, te pun la plata. Sau iti iau din salariu.

   Ca si concluzie, universul nostru e tot al lor. Ca ei fac legile.

   0

 14. Nu uitaţi cine au fost primii hoţi după 90!

  0

 15. Un clasic in viata zicea pe 11 iunie 2012 asa: „Guvernarea băsescu a fost cea mai arogantă din tot ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani. Pentru PDL, prin băsescu, legea, constituția au fost doar niște scuze jenante pentru a-și atinge scopurile. Constituția a fost violată ca Albă ca Zăpada de către cei 4 pitici, parlamentul a fost doar o mimă jenantă la ordonanțele de urgență ale lui boc…”
  Hm, se pare ca deja nu mai e valabil, recordul a fost deja depasit…

  0

 16. #30

  hmm, totusi colana ta vertebrala mai contine si ceva material solid. credeam ca ura l-a consumat pe tot.
  nush tu, da pentru mine e dejavu.

  0

  • #31

   dejavu la ce?

   0

  • #32

   probabil ca semeketh e un visator…daca am dreptate…atunci e un deja vu la speranta de mai bine din ’96 si din ’04

   0

  • #33

   attilla, mai in spate coane. mult mai in spate. cu cateva zeci de ani.

   0

  • #34

   semeketh….te referi la Burebista ?!?!?…ca doar cu cateva 10 de ani nu era chiar asa de bine, sunt doar legende….

   0

  • #35

   a deci victoras i vreun nea nicu…?

   0

  • #36

   Nu Nea Nicu ci Petru Groza.

   0

 17. #37
 18. #38

  Il lucreaza frumos pe Victoras, la un nivel unde nu poti sa dai vina pe Basescu. Cu un CCR (tot o institutie politica ramane indiferent de ce zice constitutia), cu un plagiat (toti jurnalistii care isi dau cu parerea despre subiect au copiat la un examen/au copiat un text/au tradus din engleza etc). E frumos ca presedintele actual a reusit sa divida tara la un nivel unde nu mai exista nicio sansa de dialog intre cei care sustin uslul si „dreapta verde” din rRomania. Salut si la revedere.

  0

  • #39

   coane…si eu m-am urcat in tinerete baut la volan…dar n-am fost niciodata nici seful politiei si nici nu m-am plans ca politia e a dracu’…daca intelegi comparatia

   0

  • Attilla, nu te stresa, nu intelege. nu are detasarea necesara….:-)

   0

 19. Spre deosebire de Năstase, problema lui Ponta e că există mecanisme de informare ce vuiesc la fiecare abuz. Să nu îi lăsăm să-și facă de cap, că e Băsescu ori Ponta.

  0

 20. #42

  Nu coae! O sa ajungem sa o regretam pe UDREA! O sa vezi…

  0

 21. #44

  Unde or fi acum vitejii din ianuarie care se băteau cu poliţia că nu mai suportă dictatura? Dar ăia de la ocuppy?

  0

 22. #45

  Am vazut mai devreme o declaratie a lui Ponta care suna aproximativ asa „Basescu are CCR, eu am parlamentul. Parlamentul are o putere de decizie mai mare, deci o sa i-o dau la buci” (nu este citat exact).

  Din ce am vazut de cand este Ponta prim-ministru am inteles cam asa:
  – PDL a vazut ca nu mai are cu ce sa iasa in fata pentru campania electorala ce urmeaza. De cand s-au facut ca cedeaza in fata USL-ului a fost un haos total – ministrii numiti si retrasi a 2-a zi, acuzatii de plagiat, incalcarea unei decizii a CCR, „iertarea” partiala a lui Nastase, etc. Asta mi se pare cea mai buna, singura posibila de altfel, campanie electorala pe care o mai poate face PDL. Si culmea ca Ponta este destul de prost incat sa le faca jocul, cand mai sare calul iese Basescu si ii mai da cate o palma… Nici pana acuma nu a fost bine, dar mi-e frica de ce urmeaza in toamna.

  0

 23. #46

  Arhi, vine ministresa Abramburica, citeam pe gandul ca este oficial, gata :) ea urmeaza sa fie :) Sa mai spun ceva ? Eu am fost fericit cand au bagat camere la bac si a inceput sa fie mai serioasa treaba. Abramburica a facut scandalul cu Spiru Haret si cam atat a facut bine pentru educatie……….. dupa 100 de ani au renuntat si aia la formele neatorizate de stat si au dublat taxele :D Cine dracu mai merge la Spiru cand te costa la fel ca la o universitate mai ok. Sunt ca babele, am inceout cu ceva si am ajuns la cu totul altceva , Mi scuzi

  0

 24. #47

  nu ai de ce sa il regreti pe basescu. e inca acolo

  0

 25. Eu cred ca Ponta era constient de la inceput ca o sa fie dovedit plagiatul, asa ca si-a zbatut prin mintea lui creata si gasit pretextul cu rapoartele inainte de a-l declara plagiat. Chiar daca trimiteau aia rapoartele instant, tot gaseau ceva sa-i desfiinteze…. ca au taiat linia continua, ca nu au lasat lumina aprinsa in institutie, etc…

  0

 26. Eu aș putea sa pun pariu ca de când s-a instalat Ponta în scaunul de prim-ministru tot Abramburica a condus de fapt ministerul educației. Ca am avut un alt papițoi în fața camerelor la deruta, asta-i altceva. Da’ deciziile tot tanti cati le-a luat.
  De altfel ai și auzit de la bun început ca n-au pus-o pe ea ca era incompatibila. Acum nu le mai pasa. Dau o lege si o fac ei compatibila cu ce vrea pula lor…

  0

  • meekuu, corect, nu e compatibila, o facem compatibila. legea se muleaza dupa manipulatori, intotdeauna….

   0

 27. #52

  In cazul asta pana si Dan Diaconescu sau CV Tudor ar fi mai buni de prim ministri ca Ponta. Macar CV Tudor chiar a facut o facultate pe bune. Ca e el mai dus cu capul asta-i alta vorba. Pe bune Pop, Mang, Ponta chiar au facut facultatea pe bune sau tot asa de pe ramura pe sub craca? Ca altfel nu se poate explica desfiintarea unei comisii asa in 5 minute ca e prea mult sa spun „peste noapte”.

  0

 28. #53

  Bun, ca am realizat ca suntem calcati in picioare, stam si incasam?
  Haideti, cei cu nitica influenta, porniti ceva. Sa le aratam ca nu ne place sa ne-o traga.
  Mama lor de nenorociti.

  0

  • #54

   Clasic. Normal la noi. „Porniti ceva”.

   Tu nu faci parte din cei afectati? De ce nu pornesti tu ceva? De ce astepti tot timpul dupa altii?

   0

  • Prothero, era vorba de cei cativa cu nitzica influenta. daca zici ti ceva, vine si el. nu trebuie sa fie toti leaderi…. el a signalizat doar ca se asociaza.
   mi se pare corect.

   0

 29. #56

  Abia astept sa aiba si majoritate in parlament, sa dea imediat presedintele jos ca e chel, chior si schiop.

  Sa nu mai existe nici o televiziune si nici un ziar potrivnic puterii alese democratic.

  Dupa aia sa vezi distractie!!! Poate afla si astia micii ce inseamna cenzura si dictatura :)

  Sper sa ajunga si la ROTLD, sa mai inchida si niste domenii, asa de control.
  La un „Great Firewall” dupa modelul chinezesc si arab nu cred ca o sa se ajunga. In sectorul de stat nu e nimeni capabil sa faca un sistem informatic asa de complex.

  Iar de revolte si revolutii… nu cred ca o sa dureze mai mult de 1 ora. Cand ai toata mass media sub tine + jandami, faci repede ordine in tara :)

  Pacat ca nu o sa fie chiar asa nasol cum prezic eu, totusi suntem in EU…

  0

 30. Hehee mosule Armata e lunga …
  Mi se pare mie sau antenele incep sa o suceasca si sa mearga PRO BASE ?

  0

 31. #58

  E grav rau. Ala isteric cu mustata il arde pe Pictoras fara vaselina de vreo juma’ de ora incoace. La fel de grav cum il ardea pe alde Piratu’ pana acu’ o saptamana.

  Stiti vorba aia cu sobolanii, corabia, scufundarea…?

  0

 32. te deblocasi bre Arhi?

  0

 33. #60

  Astazi, putin dupa pranz, cand deja toata presa discuta doar despre plagiatul lui Ponta stiti ce era pe Antena3 ? BREAKING NEWS : Udrea recunoaste ca a fost ajutata de colegi cand si-a facut lucrarea de doctorat. Udrea plagiatoarea ! Doamna Udrea, cum asa ceva? Si normal, This is CNN !
  E bine ca Udrea are prioritate. Doar ea e primul ministru, nu ? Cand terminati cu Udrea, poate il rezolvati si pe…Funeriu. Ponta poate sa mai astepte, nu e graba. Un fragment pe care l-am considerat exagerat mai devreme incepe sa capete tot mai mult sens :
  „Germania 1933. Asta mi-a ţâşnit în minte la auzul ştirii că ministrul Educaţiei, Pop, desfiinţează comisia de analiză a doctoratelor cu 24 de ore înainte ca aceasta să se pronunţe asupra acuzaţiilor de plagiat aduse premierului Ponta. Aşa proceda guvernul nazist al noului cancelar, Adolf Hitler, bazându-se pe sprijinul popular: desfiinţa pe loc orice organism statal sau persoană care nu striga suficient de repede „Heil!”. ( Cristian Tudor Popescu )

  0

 34. #61

  Acum sa vedeti dicatura…..cand o sa-ti iei una peste bot ca ai avut curajul sa zici un banc despre iubitul nostru viitor conducator. Bine ca am plecat din tara …

  0

 35. #62

  Din punctul meu de vedere toti suntem vinovati pentru situatia actuala. Toti suntem partasi pentru ceea ce fac astia. Si de ce? Pentru ca lasam retarzii sa voteze. Pentru ca luam „dreptul de a nu vota” in gura laudandu-ne ca nu ne intereseaza. E….lasati retarzii sa ia o paine si un kg de zahar si sa voteze in locul tau. Sa decida ei viitorul tau si al copiilor tai. Niste tarani lobotomizati. Si mai este un aspect. romanul nu e unit si il doare in P**a de restul si de tot. Fa chestia asta in Franta sau alta tara civilizata, aveai revolte de vedeai revolutia franceza live HD. Data viitoare cand mai sunt alegeri, il alegi pe cel mai putin cunosctu, cel cu c*****e mai mari, dar alegi frate….sanatate. Si nici o data nu am sa votez PSD asta pentru mineriade si pentru saracia in care suntem si ne-am adancit.

  0

  • agnostic, ce plm de comentariu e asta?
   zici mai sus ca ce bine e ca ai plecat din tara. si mai jos ne spui ca romanii nu sint uniti si ca trebuie sa voteze.
   ce se intimpla cu voi cand plecati din romania?
   ce va framantati atata pentru noi cand ati dezertat rusinos?

   0

  • #64

   @hary Raspunsul este simplu. Cauzalitatea o gasesti in comentariul numarul 2 si efectul in comentariul numarul unu. Ai nevoie de o schema ?

   0

  • #65

   @agnostic: ai avea dreptate la partea cu votatul numai daca ai avea ce vota dar din pacate clasa politica de acum e cam identica si cam nereprezentativa
   @hary: n-ai dreptate cu „dezertarea; nici prin alte parti nu prea curge numai lapte si miere, nimeni nu pleaca de prea mult bine si daca mai pleci si pe batranul continent, cam sugi pixul ca outlander
   aia cu dezertorii merge la puletii cu „Romania e de cacao” „bine c-am scapat de pasaportul de handicapat’ si altele asemenea
   dar…rabdare amandoi….intr-un fel sau altul ….se vor rezolva toate intr-un an doi…trei…plm vine decembrie acum :)

   0

  • agnostic, imi place cum gandesti, mai intai efectul, dupa care cauza….

   0

  • #67

   @hary omul zice si el ce poate, cat poate asta e. Da tu fratiuc tre sa fi avut fo 10 beri la bord sa spui ca un roman plecat in lumea larga = dezertor ? Really dude ? Si mai e o problema la voi astia, „ramasi la datorie” (eu sper ca macr realizezi cat de penibil a sunat treaba aia cu dezertatul), anume propzitia: ” tu ai plecat, de ce te intereseaza ce se intampla in romania” Ce intrebari idioate sunt astea ?

   0

  • #68

   Acum vad ca nu doar am dezertat, am dezertat rusinos. :))))). Nu le mai combina dudene ca-ti faci „brendul” de tot rahatul si iti popreste Ponta conturile pentru neplata TVAului in avans.

   0

  • #69

   @hary corect,eram indignat.
   @atttila tot timpul din lista celror ce candideaza gasesti unul mai putin rau decar restul ( nu zic mai bun ). Si incerci prin votul tau sa influentezi macar intr-o proportie de 0,0000….01%.

   Ce se intampla daca in una din cele 2 alegeri prezidentiale castiga PSD-ul ?

   @hary nu am plecat de bine din tara si sincer as vrea sa ma intorc in Ro si sa o duc eu si familia macar jumatate din cat o duc nemtii. Dar mai bine raman aici si muncesc decat sa ma intorc in Romania.

   @Attila daca esti chemat de catre o companie germana sa lucrezi la ei in tara esti respectat si ai aceleasi beneficii bineinteles mai putin limba.

   Sanatate si garantez ca diaspora nici o data nu va vota PSD-ul.

   0

  • #70

   @agnostic:
   – asta cu raul e fumata…am votat cu raul cel mai mic in 2000…si-l chema Iliescu….m-am saturat de raul cel mai mic
   – da-mi voie sa nu te cred …indiferent cine te cheama si indiferent ce natie esti…tot nu vei fi niciodata neamt si ei te vor vedea asa …. poate doar ca la nemti sa conteze mai putin asta decat la olandezi sau elvetieni…

   0

 36. #71

  Prosti, da multi! Asta-i problema, numarul persoanelor active, ce sunt usor influentabili si nesimtiti este mult mai mare decat al celora care mai cred ca existe conceptul de onoare si bun simt. In plus, mai e si ideea asta, ca nu ai pe cine vota. Rezultatul incepem sa-l vedem acuma si va exploda dupa alegetile din toamna, cand USL-ul va striga in gura mare ca a fost sustinut si votat de toata tara, si deciziile lor reprezinta vointa poporului, chiar daca majoritatea nu se prezinta la vot.

  0

 37. alex, sint impresionat de cum ai tras tu concluzia ca nu o sa le iasa….

  0

 38. Eu comentez destul de rar pe bloguri. Insa acum nu ma pot abtine: Dumnezeii si Cristosii mamii lor! Rusineee! Pe fata, frate , pe fata! Asa ceva e imposibil. Deci nu se poate. Inadmisibil. Extraordinar. Nu imi pot explica. Vai de capul nostru. Macar aila furau mai cu perdea.

  0

 39. #74

  incep sa cred din ce in ce mai mult in profetia mayasa cu 2012…..dar ori au gresit data cu cateva luni…ori se amana alegerile pana in decembrie….oricum e clar ca la noi se refereau aia

  0

 40. #75

  Ce nu intelege Ponta care spune ca respectivul consiliu e ilegal, e ca printre cei de acolo e seful Academiei, inca 5 academicieni si restul somitati prin universitati. Indiferent de ordinul pe care l-a dat si cum i-a desfiintat cand spune seful Academiei ca esti furacios inseamna ca esti. Incet incet se va crea un curent de opinie separat de institutii si ii va cere demisia. Imaginati-va ce scandal va iesi daca Ministerul invatamantului il spala pe Ponta. O sa pice taman bine in campanie

  0

 41. #76

  Incredibil, cum stau indignatii in cerc si si-o freaca reciproc.

  0

  • #77

   Sa inteleg ca tu stai in genunchi si i-o freci lui Ponta?!

   0

 42. #78

  Arhi, ai sa razi, dar raportul a fost facut. Cei implicati in elaborarea lui au lucrat 16 ore (intamplator am prietena implicata). Nu a fost trimis pentru ca necesita semnatura presedintelui comisiei care era la Paris, chestie pe care jigodia de Pop o stia foarte bine. S-a trimis inclusiv o solicitare de amanare a datei de predare cu 1 zi (Presendintele se intorcea a doua zi), cerere care nu a primit nici un raspuns de la minister. Hilar, la inregistrarea cererii de amanare s-a primit termen de raspuns de la Minister de 30 de zile.

  0

 43. #79

  …si cumva offtopic – Arhi, in momentul asta tu tot crezi ca mai poti vota cu USL? Doar o curiozitate

  0

 44. Cica sunt in minoritate parlamentarii care nu au doctorat! (sursa: Antena 3).Tot la Antena 3 zice ca sunt multi parlamentari care au si 2 doctorate!!!!!Pai cum plm sa ai 2 doctorate ??? ce sunt? Genii??Plus ca din cate cunosc eu cei care isi dau doctoratul(ele) lucreaza pe bani buni in cercetare sau in invatamant aici sau afara! nu intra ca dobitocii in parlament!
  Si tot la Antena 3 ,oamenii aia sunt total bulversati si nu sunt in stare sa explice clar ,tot invartindu-se in jurul cozii, ce insemna ‘plagiat’.
  In cazul englezilor,plagiatul , este o chestie foarte simpla de depistat si foarte grava ,el putind fi probat de profesorul tau fara probleme, nefiind nevoie de comisii si comitete.Daca esti prins copiind cuvant cu cuvant fara sa pui ghilimele si sa declari sursa sau sa copiezi idei fara sa declari sursa ,esti exmatriculat fara discutii.Practic asta inseamna plagiat in principiu : sa copiezi fara sa declari sursa si sa dai ideile altuia ca fiind ale tale.

  0

 45. #81

  uite ce declara rectorul snspa aici http://www.jurnalul.ro/interviuri/exclusiv-rectorul-snspa-tot-ce-a-discutat-consiliul-cnatdcu-este-nul-de-drept-pacat-ca-profesori-universitari-au-intrat-intr-un-astfel-de-joc-politic-616987.htm

  „aceste consilii din jurul minsterului Educatiei au fost creionate la sfarsitul anilor 90 exact pentru a duce decizia in sectorul Educatiei, in afara spatiului poilitic. Aceste consilii, conform vechii legi a educatiei, erau constiuite in urma consultarii cu senatele universitatilor din tara. Noua lege a Educatiei, adoptata la propunerea domnului Funeriu, nu mai prevede acest lucrul, respectiv consultarea cu universitatile. Drept urmare, nominalizarea in aceste consilii s-a facut dupa cum a dorit ministrul Funeriu si nu in dialog cu universitatile. Practic, acesta este primul consiliu in toata istoria de 15-16 ani, nominalizat la vointa unui ministru, in speta Funeriu”

  0

 46. – Domnule Ponta, ce cautati in camera de operatie a domnului Nastase?
  – Cum ce caut? Doar sunt doctor!

  =))

  0

 47. Am vrut USL? Acum luam (M)u(ie)sl. Nu-i vad prea bine

  0

 48. #85

  la razboi ca la razboi. astia de acum pot fi acuzati doar ca folosesc arme la fel de murdare ca si cei de dinainte. CNATDCU astia nu se pot pronunta pe teze aparute inainte de aprilie 2012 dar au fortat un verdict fara a avea cvorum. asta in conditiile in care au primit acum o luna sesizarea pentru plagiatul lui Kovesi si au amanat pentru 20 iulie pronuntarea. Marius Andruh, presedintele CNATDCU, a primit un grant de 7 milioane de RON de la Funeriu. intamplator tot el a fost consultat de Nature in privinta acuzatiilor de plagiat deci s-a antepronuntat de ceva timp. din CNATDCU fac parte Dragos Ciuparu, Viorel Barbu, Cristian Oara, Carmen Socaciu (membri PDL), Lucian Pintilie (grant de 7 milioane de lei de la Funeriu), Mircea Miclea (acuzat de insusi EVZ de plagiat, linkul a disparut intre timp), Dorel Banabic, Lazar Vlasceanu, Marian Preda (membri in comisii prezidentiale), Florin Stamatian (fost prefect de Cluj numit de PDL). astia au inceput sa se decimeze reciproc. prevad ca in 2014 o sa avem de ales intre sorin oprescu si dan diaconescu pe post de vadim.

  0

  • #86

   cand il prinzi pe unul ca-si violeaza mama si o lasa gravida, nu dai vina pe fabrica de prezervative a lui basescu. Parerea mea.

   0

 49. #87

  Mie asta cu plagiatul nu mi se pare atat de revoltatoare cum li se pare altora. PSD, in vremurile de glorie, a furat cu nesimtire, tot ce a apucat, iar acum noi ne revoltam pentru un amarat de furt intelectual? Oamenii oricum nu vor iesi pe strazi sa protesteze, cum nu au facut-o nici la PDL, ca nu le-a dat nimeni 50 de lei ca sa tina o pancarta in mana si sa strige jos xulescu. Dupa alegeri i-am intrebat pe cei din jurul meu cu cine au votat si spuneau toti cu USL si i-am intrebat de ce au votat cu USL, la care ei spuneau ca nu aveau cu cine sa voteze. Acum ii intreb daca-s multumiti si ei baga capul in pamant. Oamenii au uitat ca au votat cu Constantinescu si cu Basescu pentru a scapa de neocomunisti.

  0

 50. #88

  Uimitor cum exista oameni care se leaga de cine a dat verdictul, sau spun ca na… doar au furat oricum mai mult, asta cu plagiatul nu conteaza.

  Chiar aveti nevoie sa va dea cineva un verdict? Sunt aprox 90 de pagini copiate la xerox, nimic schimbat. Cred ca nu e greu sa dati si singuri un verdict…

  L-a dat in gat Basescu? Si ce? Vorba lui CTP, doar nu i-a facut Basescu copia la doctorat acum 10 ani.

  0

 51. #89

  Arhi, iti mai aduc niste vesti bune :D

  Dupa ce s-a prins ca Ordinul dat in MO este maculatura si nu poate schimba numarul sau atributiile CNATDCU, a incercat s-o dea cotita ca a vazut el in Ordinul dat de Corneliu Baba ca vezi domne, CNATDCU nu se poate pronunta decat in cazul tezelor de doctrat de la intrarea Ordinului in vigoare. Si-au tras teapa iarasi ;)

  Uite aici explicatia de la vice-presedintele consiliului: „In legatura cu abilitarea CNATDCU de a se pronunta asupra plagiatului in teze de doctorat va trimit alaturat ordinul MEdCTS publicat in Monitorul Oficial nr. 226 din 4 aprilie 2012. Veti putea observa urmatoarele: articolele 1 si 2 din ordin se refera la aprobarea si aplicarea regulamentului de functionare a CNATDCU in vederea validarii tezelor de doctorat si este normal ca acesta (regulamentul atasat ordinului) sa se aplice dupa publicarea in MO. Articolul 27 din regulamentul aprobat prin ordinul atasat abiliteaza CNTCDU sa analizeze orice sesizare legate de abateri de la etica profesionala, cu referire clara la plagiat, INDIFERENT DE DATA LA CARE TEZA DE DOCTORAT A FOST SUSTINUTA.”

  Atat de prosti au fost Ponta, Pop si compania ca nici sa citeasca legea cum trebuie n-au putut si implicit, incercarile lor de a le fenta, sunt nule. Iar explicatiile lor, puerile.

  Stai sa vezi ca apar in curand stirile despre cum Ponta a incercat sa ascunda cacatul sub pres intr-un mod bolsevic. Zilele ii sunt numarate ;)

  Legat de Kovesi, au deja cei de la CNATDCU sesizarea primita, o sa ajunga si plagiatul ei in sedinta cat de curand. Mang inca nu e scapat complet, doar i-a fost amanata audierea.

  0

 52. #90

  Arhi,
  II urasc pe toti cu aceeasi inversunare, ca si tine si ca multi altii de pe aici!!! Bah, dar sa fie clar: ce fac astia acum, mi se pare rupt sin filme, frate! Sunt mut! Cu cine PLM votam in toamna mah, cu Domnu’ Dan?

  0

 53. @arhi
  Daca erai credincios poate ţi se îndeplinea dorinţa din final… aşa…. plm :)

  0

  • #92

   wtfro » deci dumnezeu indeplineste dorinte numai celor piosi, nu si celor cu adevarat buni?

   0

  • #93

   Cacat, a venit iar Androneasca… :(

   0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]