Activewatch: Pentru bani, Mircea Toma salvează și străini, nu doar Vama Veche

mircea toma si liviu mihaiu intinand memoria lui george copos

Iată comunicatul dat de Activewatch, legat de urmărirea penală față de semijurnaliștii de la skynews.

„Organizațiile semnatare protestează față de decizia autorităților române de a folosi în mod abuziv legea pentru a pedepsi disproporționat ceea ce trebuie sancționat cu alte mijloace legale (de ex. legislația audiovizuală din Marea Britanie, în cazul jurnaliștilor Sky News) sau printr-un demers de comunicare publică”, se arată în comunicatul semnat de ActiveWatch, Centrul Român pentru Jurnalism de Investiație, Centrul pentru Jurnalism Independent și Convenția Organizațiilor de Media.

„Avertizăm că, folosind tipul de argumentație citată mai sus, DIICOT poate pune sub urmărire penală pe orice jurnalist, blogger sau cetățean care critică acțiuni ale autorităților statului în domeniul securității naționale”, mai avertizează organizațiile.

Deci faptele. Un așa zis ziarist de scandal din UK vine în românia și angajează figuranți care să îi susțină știrea inventată că din românia se vând arme către oricine și în special pentru zonele controlate de teroriști arabi.

Sunt foarte curios de o chestie. Și aș vrea să fiu corectat. Dacă eu, de exemplu, mă duc și angajez, în uk, câțiva tipi care să declare că nevasta lui Ramsay este o prostituată, eventual angajez și o sosie care să semene cu respectiva, după care fac o știre din asta și o difuzez pe toate canalele de știri din lume, intră la categoria infracțiuni sau Ramsay ar trebui să dea o dezmințire și atât?

Întreb și eu, pentru că observ faptul că Activewatch nu face decât să manipuleze, conștient, opinia publică.

DIICOT poate pune sub urmărire penală pe orice jurnalist, blogger sau cetățean care critică acțiuni ale autorităților statului în domeniul securității naționale

Doar că Ramsay nu a criticat activitățile statului, ci a inventat o știre falsă, fals pe care l-a susținut prin activități ilegale, conștient de faptul că face un fals, conștient de faptul că inventează o știre, conștient de efectul extrem de grav al acestei știri.

Dosarele penale abuzive sau un proces de calomnie costisitor și fără un obiect clar, împotriva Sky News, așa cum a sugerat Ministrul Justiției că ar trebui să acționeze statul român, nu fac decât să discrediteze România mai mult și mai grav decât reportajul Sky News.

Practic, mizerabilii aceștia doresc, nici mai mult, nici mai puțin, ca orice activitate ce presupune jurnalismul, să nu poată fi urmărită de lege, nici măcar prin procese de calomnie. Asta se înțelege, în opinia Activewatch, că înseamnă libertatea presei. Libertatea de a falsifica realitatea fără a exista nicio repercusiune.

C.P. Art. 404 – Comunicarea de informaţii false: “Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Dar totul ni se luminează când aflăm că Activewatch este de fapt Mircea Toma, sifonatorul numărul 1 de donații din românia, salvatorul vămii vechi și cel mai arivist mercenar al celor din gașca Cațavencu, Guerilla and shit.

Și atunci ne liniștim și începem să ne întrebăm oare cine l-a plătit pe Mircea Toma să facă mizeria asta?

41 comentarii

 1. #1

  Daca pe timpul reportjaului precizau ca este o reconstituire nu avea nimeni nici o treaba cu ei.Dar ei au prezentat-o ca pe un fapt real.

  0

 2. #3

  puscarie 25 de ani la noi in tara, hai ca se poate, sa vedem dupa daca ne mai ‘discreditam’

  0

 3. #4

  Mircea Toma, Doru Buscu, Adrian Ursu, Liviu Mihaiu. Daca vrei sa faci o prezentare tinerei generatii despre puterea banului iei cateva numere din Academia Catavencu de la inceput si le pui in oglinda cu evolutia astora de mai sus.

  0

  • #5

   Oh, da! Am și acuma colecția Cațavencu 1992-1995.

   0

  • #6

   adrian ursu ce treaba avea cu academia lu’ catavencu?

   0

 4. #7

  Ce faţă de gâdea bătrân are.

  0

 5. „Acţiunile grupului de ziarişti britanici pe teritoriul României sînt de natură a afecta securitatea naţională a statului român prin inducerea în eroare a autorităţilor europene, a populaţiei largi din Europa şi din România cu privire la posibilitatea autorităţilor de stat române de a gestiona contrabanda cu armament provenit din zone de conflict vecine statului român, de natură a aproviziona cu armament de război deosebit de periculos grupări teroriste din vestul Europei (deseori zguduit în ultimii ani de atentate teroriste) şi din Orientul Mijlociu, aceste fapte, dacă ar fi reale, circumscriindu-se finanţării terorismului islamic de către statul român prin complicitatea laşă sau pasivă a autorităţilor acestora.
  In lipsa unei intervenţii rapide şi eficiente a autorităţilor române, toate aceste aspecte ar fi rămas în memoria publică aşa cum autorii acestora au dorit să le înfăţişeze.
  În acest sens, se are în vedere noţiunea de securitate naţională, astfel cum este definită din art. 1 din Legea 51/1991, acest act normativ fiind cel care asigură şi stabileşte cadrul general al tuturor faptelor circumscrise securităţii naţionale a României. Informaţiile false la care facem referire, aşa cum s-a evidenţiat şi mai sus, au generat sentimentul de insecuritate în rîndul populaţiei, iar instituţiile şi structurile cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice au făcut eforturi considerabile, angrenînd resurse umane şi logistice consistente, tocmai pentru a identifica în cel mai scrut timp posibil persoanele ce apar în respectivul material video şi a înlătura o potenţial stare de pericol.”

  O aberatie scrisa de niste prosti platiti regeste din bani publici. Mica piesa de teatru organizata de skynews genereaza un sentiment de insecuritate cat si marmureanu cu marele lui cutremur pe care-l anunta de 10 ani sau ca zecile de stiri care apar zilnic despre sfarsitul lumii si marele razboi mondial care sta gata sa inceapa. Romania e putreda din cauza de coruptie si astia scriu compuneri de clasa a 3-a pe bani multi.
  In plus mai baga si o lege scrisa in 91 in plin regim iliescu. Asta-i art. 1 din legea aia tembela marca iorgovan:

  „Prin siguranta nationala a Romaniei se intelege starea de legalitate, de echilibru si de stabilitate sociala, economica si politica necesara existentei si dezvoltarii statului national roman, ca stat suveran, unitar, independent si indivizibil, mentinerii ordinii de drept, precum si climatului de exercitare neingradita a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, potrivit principiilor si normelor democratice statornicite prin Constitutie. „

  Mizeria asta comunista lasa la interpretarea oricarui prost ce tine si ce nu tine de siguranta nationala.

  0

  • #9

   Ai fi surprins, daca ai iesi din bula ta informationala, hai sa admitem amandoi, superioara. Iei orice carciuma de la sat, unde vrei tu, si o sa afli ca vindem arme la arabi, ca avem rachete nucleare, etc etc. asa cum acum 2 ani ai fi aflat ca Iohannis vinde copii. Been there, done that. E fascinant. Poporul asta e in stare sa inghita orice cacat servit de oricine pe nemestecate, asa ca demonstratia de hai sa-i zicem comunism de mai sus nu e asa futila.

   0

  • #10

   poporul sa faca bine sa se destepte.
   presa trebuie sa fie 100% libera sa spuna orice, inclusiv minciuni si manipulari.

   0

  • #11

   Foarte bun raspunsul. Poporul inghite orice cacat ii dai. Cand incepe si diicotul sa mestece cacat e o problema.

   0

  • #12

   Oau! Bună asta cu presa liberă 100% – să spună orice, inclusiv minciuni şi manipulări. Eu propun să scrie NUMAI minciuni, manipulări şi calomnii. Să fie 110 spre 125% liberă!

   0

 6. #13

  Mă doare in cur de Toma ,dar un material de presă, chiar si inventat,rămâne material de presă
  Încă nu suntem Turcia

  Ce ar fi trebuit să pățească Orson Welles in 38 când a creat panică națională cu celebra transmisie cu Războiul lumilor ?

  0

  • #14

   Materialul de presa inventat nu este material de presa. Poate fi basm, snoava sau kurpapier dar nu material de presa.

   Daca boborul nu are discernamantul de a discerne intre basm si realitate atunci are o problema care il incadreaza intre dementa si schizofrenie si trebuie tratata ca atare. :)

   Din pacate, datorita unor vectori media, delirul jurnalistic a ajuns pe alocuri regula atragand in jurul sau mase de suferinzi psihic.

   _____________________
   P.S. Orson Wells NU a facut un material de presa. A facut o piesa de teatru radiofonic… :)
   Deci poporul panicat s-a panicat din motivele expuse mai sus: dementa si/sau schizofrenie paranoida.

   0

  • #15

   @Clonc: „Din surse sigure am aflat ca Ramsay a cerut sa i se aduca in camera de hotel un copil al strazii intre 8 si 10 ani, copil ce a stat cu Ramsay toata noaptea, fiind vazut furisandu-se din camera de hotel a acestuia abia dimineata ”
   Asta e un material de presa sau nu?

   0

  • #16

   Boss ,era o adaptare radiofonică excelentă care conținea buletine de știri si transmisii in direct cu invazia
   Similitudinea e că două chestii inventate au creat o emoție, extrem de puternica la americani

   Totul trebuie tratat cu calm,de diplomația româna ,cu drept la replică ,proteste la adresa postului si eventual proces in Marea Britanie .Cu ce s-a atentat la siguranța națională a României ,că nu pricep .E o problema de imagine si atât
   Problema e tratată de DIICOT exact in maniera comunisto-securista de care credeam c-am scăpat
   Si ce să le facă jurnaliștilor? Să le dea 10 ani? Munca silnică pe viață, sa-i impuste?
   Hai să fim serioși

   0

  • #17

   @bigbear ,chiar mă mir că n-a apărut intro anumită parte cu epoleți a,presei așa ceva .Eventual cu domnul de la DIiCOT apărând in conferință de presă cu un copil (cu fata blurata)care jură ca a fost la Ramsey in cameră
   Chiar mă mir

   0

  • #18

   @ tov. Clonc

   Din ce spui inteleg ca daca prinzi la televizor un forspan la „Armaggedon” tu, hop, sari pe geam ca vine apocalipsa.

   De aceea nu ma mai obosesc sa explic ca diverse decizii care pot afecta tara noastra (de exemplu referitoare la Schengen, NATO, UE etc) sunt luate de catre oameni. Oameni cu plusurile si cu minusurile lor (mai multe…), a caror perceptie poate fi influentata de stiri, zvonuri, susanele.
   Si un astfel de om, vazand in dimineata zilei in care urma sa voteze sau nu pentru ca Romania sa mute fushte (sa zicem…) reportajul de la reputatul post SkyNews si-ar fi putut zice: „Fuck, ia uite ce golanii fac românii astia…” si astfel influentat ar fi votat veto pentru România.
   Si astfel, fara sa stim de ce, am fi ramas in continuare ne-mututi, fushtele ne-ar fi dat tarcoale si noi n-am fi putut sa le facem nimic ca deh, libertatea presei a invins.

   Cam asta poate insemna atentat la siguranta nationala.

   0

  • #19

   Dupa mintea ts ,da .Tovarășe @ivang ,dacă îți bazezi judecățile pe reportaje mistificate ,e vina ta ,tu ai ales asta.Atât te duce mintea
   N-o să vină SRI ,DIICOT sau chiar tu să-i învețe pe britanici ce trebuie sau nu sa publice
   După cum bine spunea cineva mai sus libertatea presei implica si știri inventate,manipulări ,calomnii .De aici pana la latura penală mai e cale lungă

   0

  • #20

   @ivanG: OK dar unde se termina? Conform acestei logici, orice activitate poate fi interpretata ca atentat (indirect) la siguranta nationala. Daca il injur pe unu in trafic, poate ala e diplomat american si ii stric ziua si nu mai pune scutul antiracheta la Deveselu – atentat la siguranta nationala. Sau, mai jurnalistic asa, daca Capatos nu face o emisiune buna intr-o seara, diplomatul ala nu poate sa se relaxeze si nu mai pune scutul antiracheta la Deveselu – atentat la siguranta nationala.

   0

  • #21

   @Gigi
   Lucrurile sunt foarte clare.
   Nu vorbim despre umorile indivizilor cu putere de decizie, plecam de la prezumtia ca sunt cu toti boii la ei. Deci pizduiala in trafic si borsul lui Capatos pica.
   Vorbim despre informatie care poate fi falsa sau reala.
   Pana la noi ordine (adica pana cand idiocracy se va aseza pe baze trainice) presa este o sursa de informatie.
   De aceea nu are voie sa fabrice informatii, orice ar cloncani unii sau altii.

   0

  • #22

   @Clonc

   dacă îți bazezi judecățile pe reportaje mistificate ,e vina ta ,tu ai ales asta.Atât te duce mintea

   ‘Ai de capu’ tău… BĂ! Ce contează dacă e vina ăluia care dă VETO (sau dacă se simte vinovat pe urmă), că VETO-ul rămâne aşa cum l-a votat, influenţat, dezorientat. Nu mai contează dacă se simte vinovat dacă VETO-ul rămâne aşa cum a fost stabilit. ŞI NOI, care din acel vot VETO vom fi influenţaţi, ni se spune „Ooops, we did again… so sorry. But can’t do anything else, it’s too late.”

   Ce nu pricepi??? Te murdărişi cu xenofilie la gură & tastatură.

   0

  • #23

   @ivanG: deci vorbesti de inducerea in eroare a oamenilor fara putere de decizie? Pai atunci distanta de la activitatea respectiva pana la siguranta nationala creste si mai mult.
   Acum nu ma intelege gresit, sunt de acord ca presa nu ar trebui sa aiba voie legal sa fabrice activ informatii, ca daca fac eu asta se numeste fals si uz de fals. Dar sa bagi siguranta nationala in discutie acolo unde nu e direct afectata, asta iti deschide niste posibilitati de abuz destul de mari.

   0

 7. #24

  Prin 2004 Mircea Toma organiza o zi a libertății presei dar ii alerga pe niște indivizi care încercau să-și prezinte și ei marfa la o tarabă, pe motiv că sunt presa legionara. Aparent pe atunci nu credea atât de tare in libertatea presei.

  0

 8. #26

  Pai cine l-a platit si pe Ramsay, cine l-a platit si pe bulgarul ala trist de la Euractiv sa scrie el o stire ca a intrat un transport de rachete nucleare de la Incirlik in Romania, la Deveselu ( cum nu stiti?, le-au ascuns intr-un camion cu lubenite). maretul razboi hibrid. Care oricum deja se cam poarta la vedere, daca stai sa te gandesti Putin…

  0

  • #27

   Vezi ca Ramsay (si Sky News) a realizat un reportaj (facatura) similar celui cu armele din Romania si in Rusia. In rolul principal a fost un actor rus. Il vezi pe Putin a fi un tip masochist?

   0

  • #28

   nu neaparat masochist, dar iata, poate fi diversionist. cu alibiul ca: n-am aruncat eu cu piatra, ca uite am si eu geamul spart.

   0

  • #29

   prea mare efortul, zic eu. nu pare a fi un mare iubitor de subtilitati, daca vrea sa-ti sparga geamul, ti-l sparge pur si simplu.

   0

  • #30

   Putin nu e un tip amator de subtilitati? C’mon, ladies, voi nu va uitati la stiri?

   0

 9. #31

  E indeajuns sa ne uitam care-s partenerii activewatch-ului. Şi ce alţi help-eri mai are dar e de căutat.

  0

 10. „libertatea presei implica si știri inventate,manipulări ,calomnii”

  azi am terminat internetu prostilor.

  0

  • #33

   yep. si ma uit si nu imi vine sa cred ca oamenii astia chiar cred ce spun. serios, in mare parte cred ca e trollaj, nu cred ca poti fi atat de prost incat sa sustii asa ceva.

  • #34

   Scrisesem si eu ceva aici, nu a fost aprobat inca sau a fost sters?

   0

  • #35

   deveniți obositori cu haterismul baazat pe lipsa completa de argumente. a fost sters de mine

  • #36

   Tentativa de a explica afirmatia unuia, care consider ca a fost interpretata gresit de niste oameni care l-au facut prost, e haterism?

   0

  • #37

   discutia e incheiata

  • #38

   Inteleg. E ultimul comentariu si ultima vizita.

   0

  • #39

   succes, sorry to see that

 11. #40

  A zis si dl Cristoiu ca Activewatch au dreptate, si el e Maestru.
  Dvs., domnu’ Arhi, sunteti maestru? Mare Maestru, ceva, Maestru International, ca la șah? Candidat de Maestru?
  Vorbim asa ca sa ne aflam in treaba…

  0

 12. #41

  Acum citiva ani au circulat poze cu Mircea Toma – nudist dezinvolt in fata copilului din dotare.
  De atunci Toma ori sta ascuns ori apara cauze doar la comada „superiorului”. Pai cine stie ca poze mai au Voiculescu, Vantu si alti „superiori” !

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut testul. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]